"Čistoća" osuđuje uništavanje gradske imovine

JKP „Gradska čistoća“ najoštrije osuđuje iskazani vandalizam tokom protesta, koji je sinoć organizovan navodno zbog ponovnog uvođenja policijskog časa u Beogradu

  • 0
JKP Gradska Čistoća Foto: Promo

Tokom protesta uništeno je 26 džambo kontejnera, 37 klasičnih, metalnih kontejnera, 28 betonskih kanti za odlaganje sitnog otpada, jedno reciklažno ostrvo sastavljeno iz tri džambo kontejnera i 23 reciklažna seta, te procenjena materijalna šteta iznosi 8.336.828 dinara. Uništena je imovina svih Beograđana, a ne samo „Gradske čistoće“ i Grada Beograda.

Direktor JKP „Gradska čistoća“, Marko Popadić, kaže da su komunalne ekipe izašle na teren dva sata posle ponoći kako bi ručno i pomoću mehanizacije sanirali štetu vandalskog ponašanja protestanata.

- Komunalni radnici i mehanizacija su izašli na teren tek kada smo procenili da mogu bezbedno da obavljaju svoj posao. Pored 23 komunalna radnika, angažovali smo i sedam transportnih vozila, četiri auto-cistilice i sedam auto-cisterni, tako da smo za dva sata uspeli centar Beograda da vratimo u normalno stanje. Komunalni radnici su pored gašenja vatre u kontejnerima, sakupljali velike količine smeća koje su protestanti rasuli po ulicama, uklanjali potpuno uništene kontejnere i ostale sudove za smeće. Podsetiću da smo nedavno u Beogradu sproveli akciju zamene 5.000 starih i dotrajalih kontejnera, upravo da bi podigli nivo higijene u gradu dostojan jedne metropole. Nažalost, noćas su protestanti uništili i deo novih kontejnera, ne mareći za činjenicu da je to imovina svih Beograđana! - ističe Popadić.

On dodaje da se vandalizmom ništa ne može postići osim velike materijalne štete, koju će morati da plate građani glavnog grada.

- Nažalost oni koji iskazuju svoje nezadovoljstvo, uprkos nedavnim izborima kada se narod Srbije jasno izjasnio, to čine u najtežem danu za zemlju kada je od koronavirusa umrlo 13 osoba. U momentu kada smo svi pod pritiskom i kada više nego ikada moramo biti ujedinjeni i čuvati jedni druge kako bismo sačuvali svaki život, ali i zdravstveni i komunalni sistem od potpunog kolapsa, protestanti su izazvali nerede i nasilje na ulicama Beograda. Time su skrenuli pažnju sa činjenice koja je najvažnija u ovom trenutku, a to je da se više od sto građana Srbije u ovom momentu bori za život i diše pomoću respiratora.

- Umesto da sačuvamo jedni druge od ove pošasti, politički protivnici nesmotreno okupljaju svoje pristalice ugrožavajući, kako njihove živote, tako i živote svih građana Beograda čime se u opasnost dovodi normalno funkcionisanje zdravstvenog sistema. Veliki broj demonstranata nije nosio maske, što će u narednom periodu dovesti do još većeg broja zaraženih u Beogradu, koji je već sada na vrhu liste po broju inficiranih koronavirusom. Pored pričinjene ogromne materijalne štete koja ide na račun svih Beograđana, pa i onih koji su nerede izazivali, mnogo je značajnija opasnost u koju su, nepromišljeno, dovedeni građani za čije se zdravlje u ovom momentu Srbija bori. Sramno je i za svaku osudu da opozicija na ovakav način pokušava da dođe do vlasti, uprkos volji više od dva miliona građana, koji su svojim glasom na izborima rekli koga žele u Vladi Srbije - rekao je Popadić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA