≫ 

Vesić: Izlivanje kanalizacije je uzrok neprijatnih mirisa u Beogradu

Prema njegovm rečima, da bi se problem u potpunosti rešio, potrebno je da postoji pet fabrika za preradu otpadnih voda

  • 1
Vesic priobalje

Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da se neprijatni mirisi u Beogradu osećaju zbog izlivanja kanalizacija u Savu i Dunav, ali i stajskog đubriva na njivama oko Beograda.

On je gostujući na televiziji Hepi rekao da u Beogradu postoji 100 direktnih izliva kanalizacije iz kojih se na godišnjem nivou u reke izlije 60.000 olimpijskih bazena fekalija.

- Ne postoji grad koji na taj način uništava svoje reke. Kada padne vodostaj reka, oseća se miris tih fekalija. Kada sam 2014. godine došao u grad, nisam video nijedan projekat o izgradnji fabrika za preradu vode, a toliko se o tome pričalo - rekao je Vesić.

On je najavio da će uskoro u velikom selu početi izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u koju će biti uloženo u prvoj fazi 285, a u drugoj 400 do 500 miliona evra i koja će pokriti 80 izliva kanalizacija, odnosno 80 odsto.

Prema njegovm rečima, da bi se problem u potpunosti rešio, potrebno je da postoji pet fabrika za preradu otpadnih voda, a osim u Vrelikom selu, u planu je izgradnja fabrika u Batajnici, Ostružnici, Obrenovcu i Grockoj.

- Skoro milijardu evra će koštati grad Beograd sve ovo. Hvala bogu što imamo predsednika koji hoće da resi problem otpadnih voda i dve trećine kanalizacija izlivamo u reke. To je zločin prema prirodi - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka Sremcica

    20. jul 2020 | 14:42

    A kada ce kanalizacija u Sremcici? 1978 moji roditelji su dali grdne pare za kanalizaciju a nje nema ni u 21 veku. Smrdi,izlivaju se septicke jame po glavnoj ulici, to je ljudi zaraza. Molimo neka se neko zainteresuje resavanju ovog zaista velikog problema na Opstini Cukarica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA