"Čistoća" nabavila 18 novih uređaja za suzbijanje komaraca sa zemlje

JKP „Gradska čistoća“ je nabavilo novih 18 savremenih uređaja za suzbijanje odraslih formi komaraca sa zemlje, koji će značajno povećati efikasnost rada ekipa na terenu

  • 26
JKP Gradska čistoća, komarci, prskanje Foto: Nenad Cakic/JKP Gradska cistoca

- U poslednje dve godine kontinuirano radimo na osavremenjivanju i poboljšanju uslova rada, što podrazumeva i nabavku nove mehanizacije koja značajno povećava efikasnost rada preduzeća u svim oblastima. Zato smo posebnu pažnju posvetili i razvoju Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, koji je u sklopu našeg preduzeća od početka godine. Već je izvršena nabavka novih 18 savremenih uređaja za suzbijanje komaraca sa zemlje, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije i pandemije koja je pogodila čitav svet, uređaji koji stižu iz Južne Koreje, će nam biti isporučeni sredinom avgusta. Kako bismo ipak pojačali borbu sa komarcima odlučili smo da, dok ne stignu novi, iznajmimo 10 uređaja koji će, uz postojećih 21, u narednom periodu vršiti termalno i hladno zamagljivanje odraslih formi komaraca - izjavio je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“ i dodao da je sa JAT privrednom avijacijom potpisan ugovor za angažovanje šest aviona koji će vršiti suzbijanje komaraca iz vazduha.

- Avionima će nadletati površine iznad reka, priobalja i otvorenih zelenih površina, a svaki od njih jednim letom može da pokrije površinu od 2.000 ha. Prema trenutnoj meteorološkoj prognozi, poletanje avijacije se očekuje u utorak 28. jula i nadamo se da neće biti izmena usled vremenskih prilika - rekao je Popadić.

JKP Gradska čistoća, komarci, prskanje Foto: Nenad Cakic/JKP Gradska cistoca

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine svakako, pri povoljnim vremenskim uslovima, nastavljaju sa svakodnevnim akcijama intenzivnog suzbijanja komaraca sa zemlje i reka, te će se u četvrtak 23. jula akcije sprovesti na 50 lokaliteta u Beogradu.

- Tokom jutarnje akcije koja će početi u 03:00 časa biće obuhvaćene površine: Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, jezero Veliko blato, Dunavac, Besni Fok, Vrbovsko, Preliv, Vinogradska, Surčinsko polje, nasip od Ostružničkog mosta ka Bloku 45 i Bloku 70, Zemunski kej, Staro sajmište, kej 25. maj, Dorćol, Beograd na vodi, Kalemegdan – Gornji i Donji grad.

JKP Gradska Čistoća, prskanje komaraca Foto: JKP Gradska Čistoća

- Večernjom akcijom u periodu od 18:00 do 24:00 časa tretiraće se površine: Zabran – Obrenovac, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilanti, Reva, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Jojkićev Dunavac, Stara Borča, Put ka Staroj Borči, Umka 1 i 2, Borča 1 i 2, Popova bara 1 i 2, Mali Zbeg, deo Borča pretoka i Borča pretok, Blok Branka Momirova, Braća Marić, Blok Zaga Malivuk, Save Kovačević, Put za Ovču, Ovča, Padinska skela, Borča greda, Kotež 1, 2 i 3.

Apel pčelarima da tokom akcija suzbijanja komaraca pčele ne puštaju na ispašu, već ih zatvore u košnice.

Sugrađani svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    22. jul 2020 | 18:43

    Kada je nesto dobro uradjeno to treba i reci, hvala komarci su zlo.

  • dule

    22. jul 2020 | 16:54

    Prskajte ih iz aviona posto se kriju i po krosnjama drveca, a sa zemlje se nece resiti problem.

  • Zis

    22. jul 2020 | 16:33

    Sta je sa Rusnjem i lipovackom sumom i ovde ujedaju komarci .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA