≫ 

Vesić objasnio zašto želi promenu imena ulica u Beogradu

Tekst koji je podelio Vesić potpisuje Boris Rašeta i reč je o feljtonu "Pavelićeve tajne"

  • 5
Goran Vesić Printskrin: Telegraf.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podelio je na svojoj Fejsbuk stranici tekst sa hrvatskog portala 24sata.hr. Reč je o tekstu pod nazivom "Pavelić je imao vučjaka koji bi nanjušio ako mu neko želi zlo". Vesić je stoga objasnio zbog čega se zalaže da neke ulice u Beogradu dobiju nova imena.

- Evo zašto se borim da Beograd dovije ulicu Blagoja Jovovića. Dok se u Srbiji lažna srpska elita bori da srpski heroj koji je smrtno ranio ustaškog zlikovca ne dobije priznanje, u Hrvatskoj pišu romansirane biografije o njihovom poglavniku i vođi - napisao je Vesić.

Tekst koji je podelio Vesić potpisuje Boris Rašeta i reč je o feljtonu "Pavelićeve tajne".

- Iako svedoče da je bio dobar jahač te njegovi obožavatelji često ističu njegovu ljubav prema konjima, kao i većina stvari u Pavelićevom životu – to je bila samo poza. Nešto po čemu bi se trebalo prepoznati državnik, vođa, poglavnik. Slično kao i lov u kojem nije posebno uživao, ponajviše jer je bio slab strelac.

Mistifikacija lika i dela samoga sebe (i svoje porodice, ponajviše Marije) bila je jedna od ključnih poluga za održavanje na vlasti. Pa tako i legenda o voljenom starom vučjaku koji može prepoznati ko "poglavaru želi dobro, a ko zlo“.

Ta vučjakova vidovitost mnoge će stajati karijere i položaja, a neke i glave, uostalom kao i kobna, hinjena ljubav prema lovu - navodi se u tekstu.

Nastavci ovog feljtona izlaze svake nedelje, a na sajtu se reklamira i knjiga "Ante Pavelić: Spletke, seks i krvavi lov".

Video: Goran Vesić: Oko sokolovo novo oružje u borbi protiv bahatog parkiranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    28. jul 2020 | 23:03

    Vesicu,za ovo kapa dole.Svaka cast

  • Mиле

    29. jul 2020 | 00:08

    Подсети ме на неког из наше слвне прошлости кои је исто имао вучјака а био слаб стрелац и ловац, бравар шлосер а свирао клавир...

  • ana

    28. jul 2020 | 22:54

    nece to proći oni su i ovde jaki.Baš da vidimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA