• 52

Pisali im kaznu od 2 miliona RSD, oni opet pravili žurku: Kreće žešća kontrola splavova u Beogradu

Pojedini ugostitelji želeli su da zaobiđu primenu naloženih mera Кriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu

  • 52

Foto: Shutterstock

Vest da se zabranjuju žurke i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, odnosno svim vrstama plutajućih objekata izazvala je oprečne reakcije.

Tim povodom se ponovo oglasila Lučka kapetanija Beograd koja je u resoru Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U saopštenju, između ostalog, preciziraju da su se vlasnici splavova prethodno oglušili o kazne koje su im napisane. 

U cilju sprovođenja epidemioloških mera za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Lučka kapetanija Beograd, izdalo je Saopštenje brodarstvu br. 3/2020 od 17. 7. 2020. godine, kojim se uređuje način primene epidemioloških mera u odnosu na plovila i splavove na vodi.

Saopštenje brodarstvu izdato je posle sprovedenih kontrola koje je obavila Lučka kapetanija Beograd, tokom kojih je uočeno održavanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Кriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu.

Od početka primene Saopštenja brodarstvu, inspekcija je izvršila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave zbog nepoštovanja odredaba Saopštenja, sa rasponom kazni od 200.000 do 2.000.000 dinara.

Uprkos tome, uočeno je da pojedini vlasnici i dalje oglašavaju organizovanje žurki i drugih proslava na splavovima, vrlo svesni da time direktno krše propise, zbog čega će se pojačati inspekcijske kontrole u predstojećem periodu.

splavovi sava zurke reka

Foto: Shutterstock

- Ukazujemo da Saopštenje brodarstvu predstavlja instrument za realizaciju mera koje je utvrdio Кrizni štab, pri čemu se naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, već nakon 23 časa, kao i svih drugih objekata na kopnu, zatim da je dozvoljeno okupljanje najviše 10 lica na splavu, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 m, kao i da je zabranjeno organizovanje žurki i proslava na njima, s obzirom na to da se time krše naložene epidemiološke mere zaštite stanovništva - precizira se u saopštenju.

Podsećamo, sredinom meseca redakciji Telegraf.rs dostavljen je snimak žurke na brodu koji krstari kroz prestonicu, a, pored toga što je u ovakvom trenutku organizovana žurka, na snimcima do kojih smo došli se vidi da nije ispoštovana nijedna mera zaštite.

Video: Ada u doba korone

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koki

    Privedi i okupljene i kraj,!

  • S

    Momentalno ukinuti za trajno rad splavova Cunami koji remete poptuno koncept Savskog šetališta. Neumesno glasna muzika, bahato ponašanje, slobodno kretanje vozila do tih splavova... Jednom rečju, katastrofa. Takvim splavovima nije mesto u zoni gde ljudi uživaju u umerenim uslovima. Izmestite ih van gradske zone! Apel za gradsku vlast. Pored ovoga urgentno je rešavanje stvaranje prljavštine u okolini svih splavova, te je urednost priobalja ili na gradskoj službi za čišćenje ili na vlasnicima tih splavova. Kako god, država je odgovorna da se to reši.

  • Nikola

    Uopšte nije do toga da au ugostitelji ili lokali krivi, više puta aam prisustvovao kada se kafici zatvore kako gosti skoro pa u jedan glas kažu :. "Ok, cazi idemo u park". , jer tamo mozda Covid nece napasti. Prvima je sano posao smanjen jos vise a ljudima ta mera omogućava after na jeftiniji način, a zdravlje nacije se s tim uopšte ne unapređuje. Naprotiv :(

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima