Navala za testiranje na koronu na lični zahtev: U Beogradu je to nemoguća misija sve do 20. avgusta

Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba

  • 13
Test, testovi, koronavirus Testovi za koronavirus / Foto: Tanjug/AP

Svi koji planiraju putovanje za koje im je potreban negativan PCR test na korona virus moraju na vreme da se prijave, jer vlada prava navala za ovom uslugom i nijedan slobodni termin do 20. avgusta više ne postoji u Gradskom zavodu za javno zdravlje.

U ovom Zavodu moguće je zakazati uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na KOVID-19 (PCR) na lični zahtev građana. Ali, za naredni period prijave počinju tek 18. avgusta.

Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba.

- Od 18. avgusta, termin za testiranje građani mogu zakazati slanjem zahteva putem email-a info@zdravlje.org.rs u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja. Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 6.000,00 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a - navodi se na sajtu Zavoda.

Zaključkom Vlade cena testiranja stranaca je promenjena na 120 evra (dinarska protivrednost prema srednjem kursu NBS). Ova cena se neće primenjivati za strane državljane sa stalnim nastanjenjem ili regulisanim privremenim boravkom u RS kao i za članove stranih diplomatskih ili konzularnih predstavništava, kao i članove njihovih porodica (navedene kategorije će i dalje plaćati 6.000 dinara).

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati i serološko testiranje na SARS-Cov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih seroloških testova (imunohromatografski test) u našoj ustanovi.

Cena ovog testa (u pitanju je test na antitela) iznosi 1.200 dinara za građane Srbije, odnosno 25 evra za strance.

Od 30. jula, termin za testiranje građani mogu zakazati radnim danima (ponedeljak - petak) od 12-13 časova, pozivanjem broja telefona 064 599 65 09 kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Video: Ušli smo u crvenu zonu kovid bolnice: Virus nije izmišljen i ova odela ne oblačimo bez razloga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shitoshi

    2. avgust 2020 | 12:35

    Napravise 5 laboratorija koje navodno mogu po njima da testiraju 300 milijardi ljudi dnevno a sad mogu da urade jedva 30 testova pritom privatnim laboratorijama ne dozvoljavaju a koje imaju sve uslove. Valjda tako ne moze da se manipulise brojevima.

  • Milan

    2. avgust 2020 | 12:19

    Tuga jedna sta reci...

  • Pera

    2. avgust 2020 | 12:17

    Al ste lopurde bre zasto bi se testirao u Srbiju kada cu besplatno u Nemackoj na tri prve benznske pumpe se mose napraviti test e to je mali primer koliko smo alavi i neorganizovani 6000din.katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA