• 1

Donacija Telekoma Srbija za Prihvatilište za decu

Obezbeđen tunel za dezinfekciju na ulazu u Prihvatilište za decu

  • 1

Kompanija Telekom Srbija donirala je Prihvatilištu za decu Beograda neophodna sredstva za nabavku i postavljanje tunela za dezinfekciju, kako bi ta ustanova koja pruža smeštaj i brigu o deci imala uslove za bezbedan rad tokom epidemije korona virusa. Postavljanje takozvanog dezo-tunela ispred zgrade omogućiće svakodnevno funkcionisanje i sigurne ulaske u prostorije Prihvatilišta i doprineće čuvanju zdravlja korisnika i zaposlenih u toj ustanovi.

Telekom Srbija donacija Prihvatilištu za decu

Foto: Matija Vukov

- Kroz donacije i brojne društveno odgovorne projekte usmerene upravo ka mladima, Telekom Srbija najveću pažnju posvećuje pružanju podrške i unapređenju njihovog znanja, ali i uslova za bezbrižan život, razvoj i odrastanje. Ovom donacijom želeli smo da u aktuelnoj situaciji obezbedimo adekvatnu zaštitu i bezbedne uslove za boravak dece iz najosetljivije kategorije, tako što ćemo Prihvatilištu koje o njima brine omogućiti primenu preventivnih mera za ulazak u objekat - izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija.

Kao ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, Prihvatilište za decu Beograda privremeno i celovito zbrinjava decu i mlade iz svih socijalnih kategorija uzrasta od 7 do 18 godina koja se nađu u rizičnoj ili kriznoj situaciji.

Telekom Srbija donacija Prihvatilištu za decu

Foto: Matija Vukov

- Tunel za dezinfekciju predmeta i osoba značajan je u prevenciji širenja Kovid infekcije, a kroz njega će biti obavezno da prođu svi zaposleni i korisnici, kao i svi ostali koji budu ulazili u zgradu. Sekretarijat za socijalnu zaštitu redovno snabdeva svoje ustanove zaštitnom opremom, dezinfekcionim sredstvima i dezobarijerama, a Prihvatilište za decu Beograda je od sada prva ustanova socijalne zaštite koja ima i dezinfekcioni tunel. Ovom prilikom bih pozvala i ostale društveno odgovorne kompanije da slede primer Telekoma i pruže pomoć ranjivim društvenim grupama za dobrobit celokupnog društva - izjavila je Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, izrazivši u ime Grada Beograda zahvalnost Telekomu Srbija na donaciji.

U uslovima prilagođenim aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, u Prihvatilištu za decu Beograda trenutno boravi 21 stalni korisnik, dok je dnevna usluga svratišta privremeno obustavljena. Kroz individualni i grupni rad, zdravstvene tretmane, edukativne aktivnosti i psihološke radionice, kao i uz požrtvovanost svih zaposlenih, ova ustanova i tokom borbe sa epidemijom nastavlja da pruža smeštaj, brigu i spas ugroženoj deci.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima