≫ 

U Institutu za reumatologiju u toku je čišćenje: U ponedeljak se vraća u redovan režim rada

Danas će biti skinut i zid koji deli crvenu i zelenu zonu

  • 0
Nemanja Damjanov

Foto-montaža: Google Street View, Medija centar Beograd

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov rekao je da u toj ustanovi više nema kovid pozitivnih pacijenata i da se u redovan režim rada vraća u ponedeljak, 17. avgusta. U toku je čišćenje ove zdravstveno ustanove. 

- U ponedeljak krećemo sa redovnim režimom rada sa pacijentima koji boluju od reumatskih bolesti. Svi oni koji imaju zakazane preglede će redovno doći u zakazanom terminu. Oni koji nisu mogli da dođu mogu da nam se jave, a i mi imamo kontakte sa svima njima, pa će ih naše službe kontaktirati kako bi zakazali preglede u terminima u kojima je moguće da dođu - objasnio je Damjanov za RTS i dodao:

- U toku je dezinfekcija i čišćenje ustanove. Još stoje zidovi koji dele crvenu i zelenu zonu, oni će danas da budu demontirani, i nadamo da nam neće biti potrebni.

Navodi da je od početka jula na Institutu zbrinuto preko 200 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, sa ozbiljnim upalama pluća koji su uz lekove zahtevali i kiseonik.

- Oni su uz lekove zahtevali i kiseonik. Kod nekih je bila uključena i plazma, i biološki lekovi. Sreća je da nismo izgubili nijednog bolesnika, a 95 odsto smo otpustili.  Oko 2 odsto smo poslali u Arenu, a oko 3 odsto smo moralo da pošaljemo u jedinice intenzivne nege. Oko 45 odsto pacijenata bilo je starosti između 50 i 70 godina, a 19 odsto između 30 i 50 godina. Bilo je svih uzrasnih grupa - naveo je Damjanov.

Dodao je da su svi radnici Instituta testirani na kovid 19 u prethodna tri dana. Otkako je kovid prisutan u Srbiji omali su nekoliko zaposlenih pozitivnih na koronu, a jedan se, postoji mogućnost, zarazio sada u toku rada u crvenoj zoni. 

- Testiranja su sada pokazala da imamo dva pozitivna radnika koji nemaju simptome - rekao je Damjanov.

Video: Ušli smo u crvenu zonu kovid bolnice: Virus nije izmišljen i ova odela ne oblačimo bez razloga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA