Kontrola obišla beogradske autobuse: Ustanovljeno da u 15 odsto vozila ne radi klima

GSP "Beograd" je prošle godine kupio 244 vozila, za ovu godinu je bila najavljena kupovina više od 200

  • 5
GSP autobus Foto: ATA Images

Za dve nedelje počinje školska godina. Zbog epidemiološke situacije ovaj septembar će biti drugačiji. Realna su očekivanja da će od 1. septembra biti više građana koji će koristiti javni saobraćaj i da se treba pripremiti za to.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević kaže da promena ima samo u broju vozila koja će biti na ulicama grada.

U vršnom periodu biće 96 vozila više nego u letnjem periodu, van vršnog 186, subotom i nedeljom i na prigradskim linjama takođe će biti više vozila, rekao je on za RTS.

Što se tiče kontrole klima uređaja u prevozu, Vasiljević je rekao da je još krajem juna upućen dopis svim prevoznicima da poštuju mere zavoda za javno zdravlje koje su donete i usvojene na gradskom štabu za vanredne situacije.

- Kontrola je vršena 3. avgusta i ustanovili smo da je od 156 vozila u 85 odsto ispravno bila uključena klima, a u 15 posto nije. Mi smo poslali pismo upozorenja i tražili objašnjenje od prevoznika - objašnjava gradski sekretar.

GSP autobus - Kontrola je vršena 3. avgusta i ustanovili smo da je od 156 vozila u 85 odsto ispravno bila uključena klima, a u 15 posto nije - Foto: ATA Images

- Kontrola je ponovljena 14. avgusta, na 58 linija iskontrolisano je 148 vozila, i 26 posto vozila su konstatovane neispravnosti, a samo u 13 slučajeva je bila neispravnost klime u pitanju. U ostalim slučajevima je bilo nenošenje uniforme koja je obavezna i neispravnost displeja - istakao je Vasiljević.

GSP "Beograd" je prošle godine kupio 244 vozila, za ovu godinu je bila najavljena kupovina više od 200, ali će zbog ekonomskih posledica epidemije korona virusa to biti odloženo, najverovatnije za 2021.

- Javni prevoz će biti mesto gde će poslednje biti ukinute maske jer je prevoz mesto velikog rizika. Pratimo naloge republičkog i gradskog štaba za vanredne situacije i prilagođavamo se - istakao je Vasiljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA