≫ 

Doktor Stevanović apeluje: Ne lečite se kod kuće, javite se lekaru, pregled je najvažniji

On je naveo da je dobro što se smanjuje broj pacijenata na intenzivnoj nezi

  • 3

U kovid i trijažnim ambulantama u Beogradu dnevno se obavi između 1.500 i 1.600 pregleda, a oko 15 do 20 odsto od tog broja pregleda se na Klinici za infektivne i tropske bolesti KSC, izjavio direktor te zdravstvene ustanove dr Goran Stevanović.

On je rekao da su to i dalje teži bolesnici, sa teškom kliničkom slikom, što je razlog za veliki oprez.

Stevanović je upozorio da se lekarima javljaju i pacijenti koji imaju pokušaje samolečenja u kućnim uslovima, i apelovao na sve građane da se, kada imaju simptome, jave lekaru, jer je pregled najvažniji.

On je naveo da je dobro što se smanjuje broj pacijenata na intenzivnoj nezi.

- Sa ovakvim rezultatima, moramo i dalje da poštujemo mere, a pogotovo u uslovima otvorenih granica u regionu, da bismo mogli da funkcionišemo u novoj realnosti, da uspostavimo funkcionisanje škola, fakulteta, i zdravstvenog sistema, posebno u nekovid delu, za pacijente koji su imali zakazane preglede, dijagnostiku, intervencije - rekao je Stevanović novinarima posle sastanka sa ministrom zdravlja.

Zato je još jednom apelovao na sve da poštuju mere, pre svega držanje distance i nošenje maski, jer je to, kaže, za sada efikasno i dokazano, dok neko od kandidata za vakcinu ne prođe provere.

Video: Lončar: Opšte stanje se popravlja, ali jedna stvar brine

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦸‍♂️super🦸‍♂️

    18. avgust 2020 | 12:54

    Javite se, da vas zatvorimo.

  • Marija

    18. avgust 2020 | 21:44

    Dragi doktore najbolje se mozemo leciti na TV emisijama i u preporuci vas i vasi kolega u novinama,U stvarnosti je to mnogo drugacije, Lekari su svi pomesani po kovid ambulantama ili negde na zameni pa kad odes kod lekara na zameni prosto ...boli ga briga zsa vas... CAST IZUZECIMA.A ako ti je hitno onda samo privatno platis pregled,analize i lekove pa da vidis doktore kako se sretno lecimo u Srbiji.Vase price su bajke a nas zivor je stvarnost koja uglavnom ni blizu ne lici na bajku.

  • deks

    18. avgust 2020 | 14:27

    Živim u Austriji i ovde se lece kući dok nemaju ozbiljne simptome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA