≫ 

Živomir je pao u busu, posekao se i opljačkan je: Došao je kući krvav i ponižen. Sada ima lepe vesti

Želeo je da javnost čuje da ima dobrih i poštenih ljudi

  • 13
Čitalac Telegrafa, povreda na ruci, ruka povređena, Foto: Čitalac Telegrafa

Živomir (65) dva puta godišnje dolazi na kontrolu u Beograd iz 70 km udaljene Lugavčine. Prošlog puta, 6. avgusta, u povratku sa VMA doživeo je nekoliko neprijatnosti. Najpre je pao u autobusu i povredio se, bio izignorisan za pomoć, na kraju u toj istoj muci opljačkan. Potom se, izašavši na pogrešnoj stanici, uputio u policiju, a odatle kući - privatnim automobilom svoga prijatelja.

Dakle, ušao je u autobus na liniji 78. Čim je autobus krenuo, pao je i završio krvav. Dok je tražio Busplus karticu, već smo pisali, neko mu je uzeo i novčanik, a vozač se, prema rečima Živomira, nije potresao, niti je pristao da pomogne, zaustavi autobus i pozove policiju.

- Odlazim u PS Voždovac, tamo su mi napravili zapisnik o krađi i tako ponižen dolazim kući bez svih ličnih dokumenata - ranije je kazao za Telegraf.rs.

Ipak, 12 dana kasnije javlja se sa lepim vestima. Želeo je da javno istakne da još ima dobrih i poštenih ljudi.

Imao sam sreće. Juče mi se javio izvesni Dejan iz Gradskog zelenila. Kosio je travu kod bolnice "Dragiša Mišović". Našao je moj novčanik, naravno bez novca. Ja mu se zahvaljujem na poštenju - kazao nam je dodajući da je danas dobio sva dokumenta: - Imao sam sedam kartica, ličnu kartu, bankovne knjižice, čak sam dobio i Busplus karticu, to sam se iznenadio.

Zahvalan je i ljudima koji su ga razumeli i podržali porukama nakon objave teksta.

Spale su modrice sa ruke koju je povredio prilikom pada, međutim zglob mu je otečen i boli ga. Kod lekara je otišao tek sutradan. Ruka mu je delom bila previjena, ali čini se da to nije bilo dovoljno.

Kaže da se konsultovao u vezi sa eventualnom tužbom, ali da mu je ljubazno objašnjeno da će samo potrošiti vreme, te da je to teško dokazivo, jer Hitnu pomoć nije pozvao na licu mesta.

Ja sam se zbunio. Kad sam otišao da prijavim u policiju na Voždovcu, rekli su mi da idem u Hitnu. Ja sam morao da zovem prijatelja da dođe autom i da me vozi kući. Nisam imao ni dinara ni lične karte, kako da pređem toliku kolometražu - pitao se, još jednom se prisetivši kako je to izgledalo na licu mesta: - Kako da zovem? On mene vozio još dve stanice, čovek bahat, uopšte nije stao.

Prošlog puta smo pisali i da se obratio GSP-u, te da su ga uputili na fiksni telefon na koji se, tvrdio je tada, niko nije javio, a kako su nama tog istog 6. avgusta kazali iz Konzorcijuma privatnih prevoznika, jer na liniji 78 uobičajeno radi privatni prevoznik, sve navode će proveriti u najkraćem roku.

Video: Ovaj dan treba da slavi kao da mu je rođendan: Mladiću semafor spasio život!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    18. avgust 2020 | 23:34

    Vozači buseva 78 i 59, kada prolaze trasom do VMA voze kao ludaci, bukvalno, meni jednom nisu hteli da stanu na pešačkom prelazu, pod punim gasom je bus išao, jos je video da sam presla pola ulice i umesto da zakoci, on je dao jos veći gas

  • Zore

    18. avgust 2020 | 22:36

    Jadan covek !

  • Alex

    18. avgust 2020 | 23:14

    Sramota da je tog vozaca kakva li mu je savest sada.......strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA