Zgrada stare železničke stanice u novom sjaju: Noću je ovo zdanje sada potpuno osvetljeno

Vesić je objasnio i koji su dalji koraci u uređenju ove zgrade

  • 12
Savski trg Foto: Facebook/Goran Vesić

Nakon obnove fasade zgrade nekadašnje glavne železničke stanice, kao i postavljanja temelja za spomenik Stefanu Nemanji, večeras je zasjalo i dekorativno osvetljenje na ovoj lepotici s kraja 19. veka.

- Večeras, Savski trg, zgrada nekadašnje Železničke stanice. Nedavno obnovljena fasada je osvetljena i puštena je u rad dekorativna rasveta. Tek sada se vidi lepota ove zgrade. Ponosan sam - napisao je na svom fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je objasnio i koji su dalji koraci u uređenju ove zgrade.

Вечерас, Савски трг, зграда некадашње Железничке станице. Недавно обновљена фасада је осветљена и пуштена је у рад...Posted by Горан Весић on Субота, 29. август 2020.

- Bivša stanica biće Muzej Nikole Tesle, najveći i najreprezentativniji na svetu. Do skoro je ova zgrada prokišnjavala, a fasada na zgradi se raspadala - napisao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peron

    29. avgust 2020 | 23:00

    Lepo ali u funkciji železničke stanice koja je bila simbol Beograda. Nama rođenima do 2000 ostaje simbol putovanja, ispraćaja, dočeka , sad me više ni neinteresuje šta je u njoj i ispred nje. Nekada 20-30 međunarodnih vozova , danas nema više do Sofije, Istambula, Atine, Moskve, Bukurešta..............možda nešto vozi Do Bude, Zagreba i neki vagon pošalju do Beča. Tužno što danas nemožete pronaći glavnu žel.stanicu u gradu od preko 2 mil ljudi.

  • Beograđanka

    29. avgust 2020 | 22:30

    Konačno da je neko prduzeo ozbiljan projekat i sredio ono ruglo.Stid me je bilo i da prođem tuda.

  • Milos

    29. avgust 2020 | 23:37

    A gde je sad uopste glavna zeleznicka u Beogradu? Da sad idem vozom za BG izasao bi iz voza i verovatno ne bih ni znao gde sam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA