Ušli su u Savsko jezero sa upaljenom cigaretom, a nisu ni svesni kolika je kazna za jedan opušak

Pojedini posetioci Ade Ciganlije su potpuno ostali u šoku

  • 37
Cigarete, pušenje, Ada Ciganlija, kupaliste, ljudi gužva, plaža Na skoro svakoj pakli cigareta piše "pušenje šteti ljudima u vašoj okolini" Foto: Telegraf

Bezobrazluk nekih pušača nekad zaista nema granice. To jasno pokazuju fotografije nastale na Adi Ciganliji. Na njima se vide muškarac i žena koji su u Savsko jezero ušli sa upaljenom cigaretom.

Na skoro svakoj pakli cigareta piše "pušenje šteti ljudima u vašoj okolini" i to nije fraza, već je zaista tako. Ako je već neko odlučio da "ubija" sebe, nema pravo da to radi drugima. Međutim, pušači smatraju da ga imaju. I to rade svugde.

Pojedini posetioci Ade Ciganlije su međusobno negodovali, drugi su se pobunili, ali pušači na to nisu obraćali pažnju.

- Bila sam u vodi sa dvoje male dece koja su se kupala u njihovoj blizini i opomenula sam ženu da im smeta. Ona me je samo pogledala i nastavila da puši cigaretu. Nije se ni na sekund postidela - ispričala je za Telegraf.rs M.N (35) iz Beograda.

Kako kaže naša sagovornica, nakon što je završila sa cigaretom, žena je opušak bacila u Savsko jezero.

Iz JP "Ada Ciganlija" izjavili su za Telegraf.rs da do sada niko nije prijavio ovakvu situaciju i da njihove službe mogu da reaguju na nivou upozorenja.

Radnici JP "Ada Ciganlija" nemaju ovlašćenja da kažnjavaju već samo da upozoravaju, probude svest nesavesnih građana o njihovom postupku, koji nije dozvoljen i obaveštavaju Komunalnu miliciju - objasnili su iz ovog preduzeća.

Međutim, Komunalna milicija ne može da piše kaznu za pušenje cigarete u Savskom jezeru jer pušenje nije zabranjeno na otvorenom prostoru.

- Mi možemo da kaznimo samo ako je pušač bacio opušak u jezero. Kazna za to je 10.000 dinara - kratko je rečeno za Telegraf.rs iz Komunalne milicije.

Video: Koliko novca dnevno trošite na cigarete i hoćete li prestati da pušite nakon poskupljenja?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирјана

    6. septembar 2020 | 21:30

    А довођење паса на плажу, то ништа?

  • Pp

    6. septembar 2020 | 22:02

    Klošari nevaspitani.

  • Sd

    6. septembar 2020 | 21:27

    Pa nisu pušaći parne lokomotive pa da ispuštaju baš toliko dima da guši i ubija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA