Prvi dan nove radne godine u beogradskim vrtićima: Prisutno oko 40 odsto dece, poštuju se sve mere

Poređenja radi, prošle godine je oko 66 odsto upisanih mališana prisustvovalo prvom danu u vrtiću

  • 0
Deca, vrtić, vaspitačica, maska, preventiva, razmak Foto: Tanjug/AP

Prvi dan nove radne godine u beogradskim vrtićima protiče bez problema. U vrtićima je prisutno 23.715 dece, što je oko 40 odsto od ukupnog broja upisane dece - izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak.

- Dolaznost je danas i dalje manja od uobičajene, a prošlog septembra iznosila je 66 odsto. To je dobar pokazatelj da roditelji i dalje imaju veliku odgovornost u borbi sa virusom korona - rekao je Gak.

On je dodao da su zaposleni u vrtićima uhodani, poštuju preporuke i spremni su da brzo reaguju u slučaju pojave zaraženih.

- Brza reakcija je suština borbe protiv širenja virusa u ustanovama. Vrtići rade sve vreme, nijedan slučaj nije izmakao kontroli i očekujem da tako i ostane - rekao je Gak.

On je poručio da su predškolske ustanove opremljene zaštitnom opremom koja je neophodna i dodao da roditelji  poštuju nova pravila ponašanja pri dovođenju i odvođenju dece.

Takođe je istako da i lepo vreme koje omogućava duži boravak napolju, daje razglog za optimizam da se broj zaraženih može držati pod kontrolom.

- To naravno, ne znači opuštanje, naprotiv. Mere u vrtićima nećemo ukidati dok god traje epidemija - zaključio je Gak.

Video: Ko je dužan da obezbedi maske u školama i školskim objektima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA