≫ 

Putnici tvrde da je autobus krivudao i leteo po Ibarskoj magistrali: Vozač "Laste" će dobiti otkaz

"Novostima" se povodom nezgode obratio jedan od putnika koji je tvrdio da je neprilagođena brzina uzrok nesreće i da zbog lude vožnje vozača zamalo nije poginuo

  • 0
vozac autobusa, gsp, volan Foto: Shutterstock

Vozač SP "Lasta" koji je u nedelju uveče upravljao autobusom na liniji 591 za Vranić, koji je kod Lipovice imao nezgodu i poprečio se sredinom puta, dobiće otkaz.

"Novostima" se povodom nezgode obratio jedan od putnika koji je tvrdio da je neprilagođena brzina uzrok nesreće i da zbog lude vožnje vozača zamalo nije poginuo.

Iz SP "Lasta" navode da se vozač, koji je 30. avgusta imao nezgodu kod Lipovice sa zglobnim vozilom na liniji Banovo brdo - Vranić, sa polaskom u 18.00 časova, izjasnio da je uzrok saobraćajne nezgode bio kvar na vozilu.

- Morali smo da sačekamo izveštaj saobraćajnog veštaka o izvršenom vanrednom tehničkom pregledu vozila, kako bismo znali šta se tačno dogodilo. Utvrđeno je da je autobus bio tehnički ispravan, a da je uzrok saobraćajne nezgode greška vozača i neprilagođena brzina kretanja vozila uslovima na putu. Vozač je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak za raskid ugovora o radu - navode u "Lasti".

Tog dana sugrađanin Jovo K. požalio se "Novostima", jer je, kako kaže, u punoj brzini zglobni autobus bukvalno krivudao i leteo po Ibarskoj magistrali.

- Sreća u nesreći je što nije bilo vozila u suprotnom smeru, inače bi svi izginuli. Njihovo divljanje u vožnji i korišćenje telefona tokom vožnje, sve to će jednog dana dovesti do velike pogibije - tvrdi sagovornik "Novosti".

Povređena žena

Sugrađanin kaže da nije sačekao dolazak policije jer je bio preplašen i pod stresom.

- Prošle godine je i moja žena na istoj liniji zadobila teške povrede jer je vozača u punoj brzini isekao drugi vozač koji se vodi kao N. N. lice. Obojica su vozila velikom brzinom. Vozač nije hteo da zove ni policiju, ni Hitnu pomoć - tvrdi Jovo K.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA