≫ 

Formirana vlast i na Zvezdari: Ovo je novi predsednik opštine

Sednica je održana u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić"

  • 0
Opština Zvezdara Opština Zvezdara / Foto: Михаило Грбић/Wiki

Opština Zvezdara danas je dobila novu izvršnu vlast, a za predsednika opštine izabran je Vladan Jeremić sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Izbor Jeremića, koji je u prošlom sazivu bio član opštinskog veća, podržalo je 46 od 50 odbornika koji su prisustvovali drugoj sednici Skupštine opštine Zvezdara, prenosi Tanjug.

Podržali su ga odbornici sa liste SNS, SPS-JS i SPAS-a Aleksandra Šapića kojih u novom sazivu opštinskog parlamenta ima ukupno 48 (dva nisu prisustvovala današnjoj sednici) i koji, kaže Jeremić, čine većinu.

Jeremić je zahvalio na podršci i naveo da je počastvovan, ali i svestan odgovornosti koju je dobio današnjim imenovanjem.

- Ta odgovornost znači još veću energiju, još više rada i nepostojanje radnog vremena kada je u pitanju potreba da se izađe u susret svim građanima opštine Zvezdara - istakao je Jeremić.

Precizirao da u novom sazivu najviše mandata ima SNS (35), zatim slede SPS-JS sa sedam i SPAS sa šest, dok su u opoziciji DS S sa tri i "Suverenisti" sa dva mandata.

- Želja mi je da bez obzira na političku pripadnost svi budemo svesni značaja da svoje znanje, vreme i energiju usmerimo ka tome da rešavamo svakodnevne probleme građana Zvezdare - rekao je Jeremić nakon sednice, kojoj je prisustvovalo 50 od ukupno 53 odbornika.

Zvezdara Foto: Google Street Map

Za njegovog zamenika izabrana je Dragana Đurić sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", a izabrano je i Veće koje u novom sastavu ima 11 članova.

Na prošloj sednici za predsednika Skupštine opštine Zvezdara ponovo je izabran Aleksandar Eror, a danas je za njegovog zamenika, sa 46 glasova podrške, izabran Goran Filipović iz SNS.

Usvojena je i odluka o prestanku mandata odbornicima Nedi Ukraden, Vesni Zmijanac, Suzani Perić i Nemanji Pajiću sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", zbog prestanka prebivališta na teritoriji opštine Zvezdara, kao i Milošu Ignjatoviću, takođe sa te liste, zbog podnete ostavke na odborničko mesto.

Njih će zameniti odbornici Uroš Radomirović, Jovana Nicović, Ljiljana Redžić, Vuk Mentović i Petko Savić.

Sednica je održana u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

Ispred Ustanove su, uoči sednice, predstavnici Dveri ponovili da su podneli krivične prijave protiv Vladana Jeremića, Miloša Ignjatovića (bivši predsednik opštine Zvezdara) i Aleksandra Erora za koje tvrde da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili opštinski budžet za skoro milion evra, u vezi sa održavanjem nekategorisanih puteva.

Video: Počelo rušenje anoreksične zgrade na Zvezdari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA