Posle 72 godine Građevinska tehnička škola "Branko Žeželj" dobija novu fasadu

Direktor škole Aleksandar Rakićević rekao je da se vodilo računa da se zadrži stari nadimak škole nastao pri gradnji, "bela lepotica"

  • 0
Skola Branko zezelj Građevinska tehnička škola "Branko Žeželj" Foto: Beoinfo

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na sanaciji fasade i krova na Građevinskoj tehničkoj školi "Branko Žeželj" na Zvezdari, koje sa 21,3 miliona dinara finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Na školi od izgradnje 1948. godine nije bilo ozbiljnijih radova. Fasada će biti gotova za nedelju dana, a u sledećoj fazi u planu su radovi i u unutrašnjosti škole. Novi krov i novi izgled su dobar početak da školu dovedemo u stanje kakvo bi trebalo da bude - rekao je Gak.

On je istakao da poseban značaj daje činjenica da je novi izgled fasade osmislila profesorka arhitektonske grupe predmeta u ovoj školi Biljana Čorbić Radulović što je u neku ruku, kako je rekao, nastavak tradicije ove škole za graditelje koju su i sagradili profesori sa učenicima.

Direktor škole Aleksandar Rakićević rekao je da se vodilo računa da se zadrži stari nadimak škole nastao pri gradnji, "bela lepotica" , ali da je obnova bila neophodna jer se dugo čekalo na nju.

- Škola pruža dobar kvalitet nastave, važno nam je da đaci imaju i bolje uslove za učenje, a profesori za rad i zadovoljni smo obnovom naročito jer očekujemo rast interesovanja đaka u narednim godinama - rekao je Rakićević.

Kako je precizirao, školu pohađa oko 800 đaka računajući i đake Građevinske škole koji koriste prostorije, a u njoj se obrazuju građevinski tehničari četvrtog stepena koji se bave niskogradnjom, visokogradnjom i poslovima ispitivanja građevinskih materijala u laboratorijama.

Video: Rekonstrukcija Savskog trga pokazatelj razvijanja Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA