≫ 

Dnevni boravci otvoreni za sve korisnike uz poštovanje epidemioloških mera

Juče je u dnevnim boravcima bilo 157 korisnika

  • 0
Vrtić, deca Foto: Pixbay/tolmacho

Druga faza rada dnevnih boravaka u Beogradu počela je 7. septembra, što znači da je sada omogućen dolazak svim korisnicima u ove ustanove. U prvoj fazi u dnevne boravke dolazila su samo deca čiji su roditelji zaposleni, izjavila je za RTS sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

- Juče je u dnevnim boravcima bilo 157 korisnika. Nedeljno ćemo uključivati do 60 korisnika, kako bi se situacija pratila i na vreme primetilo ukoliko dođe do bilo kakvog slučaja ili sumnje, te kako bi moglo adekvatno da se reaguje - istakla je sekretarka i dodala da u Beogradu ima 15 dnevnih boravaka i više od 600 korisnika.

Prema njenim rečima, rad dnevnih boravaka u Beogradu obavlja se uz poštovanje svih epidemioloških mera, a Grad Beograd i sama ustanova preduzeli su sve preventivne mere u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

- Sve te faze i način na koji rade dnevni boravci uradila je nadležna epidemiološka služba Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. To znači da nam je sva ta pravila odredila struka. Ono što je do nas jeste da ih se jasno pridržavamo - navela je Nataša Stanisavljević.

Nataša Stanisavljević Nataša Stanisavljević - Foto: Beoinfo

Kako je dodala, pre dolaska u dnevni boravak mora se dostaviti potvrda lekara da je korisnik zdrav. Roditelji su obavešteni i na vreme su doneli neophodne potvrde, kazala je ona.

- U ovom trenutku nema zaraženih među zaposlenima, niti među korisnicima u dnevnim boravcima, a nezaposlenima u ovim ustanovama zabranjen je ulazak u iste. Korisnicima i zaposlenima se više puta u toku dana meri temperatura, prati se njihovo stanje, a više puta dnevno dezinfikuju se sve površine - naglasila je ona.

Zdravlje i bezbednost korisnika i zaposlenih su nam najvažniji, te su i sve mere preduzete na vreme kako bi se oni zaštitili, zaključila je sekretarka Nataša Stanisavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA