≫ 

Korona potvrđena kod jednog deteta i dva vaspitača: Kakvo je trenutno stanje u beogradskim vrtićima

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju izneli podatke o slučajevima zaraze na teritoriji glavnog grada

  • 6
dete zastitna maska korona virus zastita putovanje roditelji avion Foto: Shutterstock

Iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu saznali smo da su na području Grada Beograda korona virusom zaražene dve vaspitačice i jedno dete.

Takođe, saznali smo da je troje dece izolovano.

- U beogradskim vrtićima od početka septembra potvrđeno je prisustvo korona virusa kod dva vaspitača u vrtiću u Borči, dok nije prijavljeno zaražavanje dece koja borave u kolektivu.

Predškolskoj ustanovi u Zemunu prijavljeno je zaražavanje jednog deteta na letovanju, ali dete se nije vraćalo u kolektiv nakon odmora, tako da nije bilo u kontaktu sa grupom i vaspitačima. Osim toga, još dvoje dece iz iste ustanove je u izolaciji zbog kontakta nekoga iz porodice sa zaraženima.

Za sada sve protiče bez problema, opreznost je na najvišem nivou, nije bilo nikakvih relaksacija mera i tako će ostati i dalje dok god je virus prisutan u Srbiji - stoji u odgovoru Sekretarijata.

Video: Za dezinfekciju škola i vrtića u Beogradu izdvojeno još 20 miliona dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    15. septembar 2020 | 18:47

    Do kada mislite da nas lazete ?

  • Sneza

    15. septembar 2020 | 19:59

    Na pocetku strasili penzose, a sad prelaze na decu. Ukapirali da ih stari vise ne fermaju ni za suvu sljivu...deca ce ih tek otkaciti.

  • VLADA 011

    15. septembar 2020 | 22:03

    Uopste nije bitno kako je usao virus u vrtic ili skolu dokazano je da ga je neko doneo.Bitno je to da se dete odnosno deca zarazila u vrticima i skolama.Bitno je i to da tinejdzeri gimnazijalci ne nose maske i ne pridrzavaju se nikakvih mera.U skoli gde ide moje dete 9 god.treci razred je spojena sa gimnazijom ovi mali u o.s.nose maske i postuju sve ali gimnazijalci to je haos bahatost niko ne nosi maske.Dvoriste je puno roditelja jer nema nikog da ih upozori od strane skole.U dvoriste ulaze i ljudi da setaju kucne ljubimce svi oni u vecini bez maski.Skola ima preko 2000djaka.Mozda neko misli da preterujem dodjite pa vidite Beograd Rakovica Labudovo brdo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA