• 5
 ≫ 

U Beograd stigao prepun voz iz Bara: Za crnogorske konduktere sezona trajala samo jedan dan - danas

, Telegraf
 ≫ 

Ljudi su, ipak, najviše iznenađeni što su u ponoć, 18 sati pre nego što bi mera nadzora trebalo da stupi na snagu, dobili papir dobili papir o nadzoru

  • 5
Voz iz Bara, Železnička stanica Topčider, voz, putnici, turizam

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Građani Srbije koji su bili u Crnoj Gori ozbiljno su shvatili poziv Kriznog štaba i Vlade Srbije da se vrate u zemlju, što potvrđuje i pun voz na liniji Bar-Beograd, koji je jutros stigao u Topčider. Za crnogorske konduktere i pratioce voza sezona je, kako kažu trajala samo jedan dan - danas.

Od 3. septembra kada je linija obnovljena, jedino je ovaj voz, pred stupanje novih mera bio pun, kao nekada.

Prema rečima Dragane Stanković iz Srbija voza nova mera Kriznog štaba i Vlade Srbije povećala je interesovanje putika za voz, pa je i kompozicija proširena, a samo u odnosu na juče prevezeno je 170 punika više.

- Voz koji je krenuo u 19.00 iz Bara bio je pun, njime je prevezeno 250 putnika i 17 automobila - rekla je Stanković i podsetila da kompozicija ima vagon za sedenje, kušet i spavaća kola i ona za prevoz automobila.

Prvi voz na relaciji Topčider-Bar-Topčider, krenuo je 3. septembra nakon višemesečne pauze ka Crnoj Gori i da je tada u vozu bilo 20-ak putnika. Tri dana kasnije već ih je bilo 105, rekla je ona.

Srbija voz preduzeo je sve dodatne mere u cilju sprečavanja širenja virusa, čišćenje i pranje je dodatno pojačano, defnisan je raspored za sedenje i u kabinama.

Kako je dodala, sedi se isključivo pored prozora, smanjen broj osoba u kabinama sa ležajevima što se ne odnosi samo na porodice.

Putnici su, kako kažu, razočarani što su pre planiranog dana povratka morali da se vrate iz Crne Gore, gde su bili iz različitih razloga, na moru, u svojim kućama, kod dece, rođaka ....

Jedna od njih kaže da je bila pet dana u Baru.

- Vraćam se zbog mera koje je naredila naša drzava, da ih ispoštujemo. U Baru je troje zaraženo, nema kontakata, niko ne nosi maske, svi lepo žive - rekla je jedna od putnica.

Druga je, ipak, najviše iznenađena što su u ponoć, 18 sati pre nego što bi mera nadzora trebalo da stupi na snagu, dobili papir Ministarstva zdravlja kojim ih obaveštavaju da su, "budući da dolaze iz države sa nepovoljnom epidemiloškom situacijuom, u obavezi da se u roku od 24 sata prijave zbog nadzora nad zaraznom bolešcu kovid na www.e-zdravlje.gov.rs.

- Čak smo zamenili karte da bi stigli i opet su nas sačekali sa papirom - navela je žena koja se u Beograd vratila posle šest dana.

Starija gospođa, vratila se pre roka, ali se nada da će biti živa i naredne godine da moze opet da ide u Crnu Goru.

Devojka koja se vratila iz Crne Gore, takođe je nezadovoljna zbog "upropašćenog odmora" i tvrdi da na moru niko nije zarazen, da nema gužve i da korona može da bude problem samo u Podgorici, Beranama.

Stariji gospodin vratio se zbog odlaska kod lekara, nakon operacije u Podgorici gde je bio kod ćerke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima