• 0

Porodica se vratila iz Crne Gore, roditelji dovodili naizmenično dete u vrtić, a imali su simptome

Na sreću, dete nije imalo nikakve simptome

  • 0
dete, maska

foto-ilustracija: pixabay.com

Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak apelovao je na sve roditelje koji decu dovode u vrtiće na maksimalnu odgovornost u ponašanju kako bi se rizik od širenja korona virusa u vrtićima minimizirao.

On je tako reagovao nakon događaja u vrtiću "Oblačak" na Zvezdari gde je otac sa povišenom temperaturom i tegobama nekoliko dana dovodio dete u vrtić, nakon čega mu je tokom vikenda i potvrđeno prisustvo virusa, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

- Dete nema nikakve simptome, ali čim je u kući neko dobio simptome, roditelji su morali odmah da povuku dete iz vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i neodgovorno - istakao je Gak.

Objasnio je da se porodica 13. septembra vratila iz Crne Gore sa odmora, da je otac već 14. septembra imao povišenu temperaturu i malaksalost, ali da su dete sve do 18. septembra oba roditelja naizmenično dovodila u kolektiv.

Gak je rekao da su prostorije vrtića dezinfikovane i da nijedno dete nema simptome korona virusa, ali da je ovaj primer pokazatelj da se, bez odgovornosti svih, nije moguće izboriti sa epidemijom.

- Zaposleni u vrtićima od početka epidemije daju sve od sebe, pokazali su veliku profesionalnost, rade pod zaštitnom opremom i uspeli smo u tome da nijedan slučaj pojave virusa ne izmakne kontroli. Da tako i ostane, saradnja roditelja je zaista neophodna - zaključio je Gak, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima