≫ 

Crveni "opaki" automobil parkiran na Novom Beogradu, a od znaka smrti na haubi neke podilazi jeza

Ovaj model General Motors prestao je da prozvodi davne 1988. godine

  • 12
Pontiak fiero i druga oduzeta vozila Foto: Mateja Beljan

Besni crveni "pontiak fiero", na čijoj haubi je zalepljena velika bela nalepnica sa crnim prikazom Smrti, odavno se oprostio od svog vlasnika. Završio je na parkingu privremeno oduzetih vozila kod novobeogradske opštine, stešnjen između dva dvotočkaša koje je zadesila slična sudbina.

Prašina, kiša i opalo lišće učinili su svoje. Čini se kao da motor ovog lepotana više nikad neće zabrujati i mamiti poglede prolaznika. Simbol prestiža i opakih momaka kao da je ostareo u svojoj prevremenoj penziji, a njegovi dani kada je jurcao gradskim ulicama postali su samo legenda.

Da ovaj ljubimac nije bio za šalu upozorava i velika nalepnica na njegovom prednjem delu, već izbeledeo, ali još zastrašujuć prikaz Smrti, sa krilima crnog anđela, "slepog" pogleda i upečatljivog nosa.

Ovaj model General Motors prestao je da prozvodi davne 1988. godine, a koliko je bio moćan ili, kako neki kažu "surov" automobil u to vreme, možemo samo da zamislimo.

Zakon je jednak za sve. Uz "fiera" se nalazi još oduzetih vozila, a među njima je i jedan "jugo". Neka su očigledno duže vreme parkirana na ovom mestu, a neka su došla nedavno.

Od 2017. godine vozila se ne oduzimaju zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, izbačena je odredba o oduzimanju vozila za najteže saobraćajne prekršaje.

Vozilo koje je upotrebljeno za izvršenje prekršaja ili privrednog prestupa može oduzeti republički inspektor za drumski saobraćaj ili ovlašćen službenik opštinske ili gradske uprave.

- Inspektor oduzima vozilo na licu mesta na osnovu rešenja o izvršenom inspekcijskom nadzoru kojim se utvrđuje da su ispunjeni zakonom propisani uslovi za izricanje zaštitne mere oduzimanja vozila do pravnosnažnog okončanja prekršajnog, odnosno postupka za privredne prestupe.

Inspektor je dužan da izda potvrdu o oduzimanju vozila (u daljem tekstu: potvrda) na licu mesta, u prisustvu lica kome se oduzima vozilo - navodi se u Pravilniku o načinu oduzimanja, čuvanja i postupanja sa privremeno oduzetim vozilom koje je upotrebljeno za izvršenje prekršaja ili privrednog prestupa.

Vozilo se čuva, do pravnosnažnog okončanja prekršajnog, odnosno postupka za privredne prestupe, o trošku vlasnika, odnosno lica od koga je privremeno oduzeto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevrem

    22. septembar 2020 | 23:00

    🤔Opakih momaka? Jao majko moja, vidi ovako postovani autore posto ne poznajete materiju i taj otpad kome se divite bez ikakve uvrede, to je samo bio hit za Srbiju 95-te je jedan baja uvezao, pricao sam sa covekom ko zna koliko puta, i stalno je sa njim bio parkiran na Slaviji moze da bude da je isti taj a mozda i ne , ali to je najveca kanta ikada proizvedena od GMC, 4 cilindra je propast a ni 6 cilindricni se nije bolje pokazao.Vise podilazi jeza samog vlasnika od pomisli dal ce da bankrotira od popravki ili da dozivi nervni slom od istih nego nekog ko poznaje o cemu se radi i koliki je kvalitet.Vise vredi ta nalepnica na haubi nego taj jadni american cheap man Ferrari. Ovaj je kod policije obicno ih vidite u njivama i livadama farmera🙂Opaki momci sa $40.00 u dzepu sto jedu u McDonalds-u i drive thru obavezno😀Jel moze da predje 100 km a da se ne pokvari?Zato su i prestali da ga proizvode.Koristio se kao kit car za Ferrari i Lambu Countach laznjaka iz kucne radinosti😂😑Toyota MR2 isto godiste je druga prica a pripadaju istoj klasi...Ovo nije bio nikakav auto opakih momaka "sa vruceg asfalta" vec vecinom studenti su vozili u Americi i Kanadi🙂kao i Chevy Cavalier,ako nisu mogli da priuste basic Mustang...Ipak ovde je neko ko malo bolje poznaje neke stvari, to je isto ko kad mi neki baja prica kako je Camaro LS koji prodaje u BG -u full verzija a nema pojma sta je SS i daV6 basic nije V8 6.2l koji je full verzija🙄🙄 Nije mi bila namera da komentarisem,ali je bilo jace.

  • BaneM

    23. septembar 2020 | 13:41

    Dragi autore teksta,voleo bih znati od kada je to u ovoj zemlji zakon isti za sve?

  • Mica

    23. septembar 2020 | 13:40

    Cudi me da ga Ljupka nije provozala 😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA