≫ 

Novi Dom zdravlja u Borči gotov do 2. januara sledeće godine

Površina ovog objekta je neto 5.500 kvadrata

  • 3
Goran Vesić, zgradnja novog Doma zdravlja, Borča Foto: Tanjug/Rade Prelić
Goran Vesić, zgradnja novog Doma zdravlja, Borča Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji novog Doma zdravlja u palilulskom naselju Borča koji, kako je rečeno, vrede 650 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni do 2. januara sledeće godine.

Vesić je rekao da je to najveći dom zdravlja koji se gradi u Beogradu i, ako se izuzmu velike zdravstvene ustanove poput Kliničkog centra Srbije ili KBC "Dr Dragiša Mišović", najveći objekat primarne zdravstvene zaštite koji se trenutno radi u Srbiji.

- Površina ovog objekta je neto 5.500 kvadrata i ovde će biti veoma mnogo specijalizovanih službi što je i normalno, imajući u vidu da na levoj obali Dunava živi 150.000 građana i da je prirodno da imaju i primarnu zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju - rekao je Vesić.

Naveo je da je izgradnja doma zdravlja samo početak velikih ulaganja u levu obalu Dunava.

Goran Vesić, zgradnja novog Doma zdravlja, Borča Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Grad Beograd, zajedno sa opštinom Palilula, nastavlja da levu obalu Dunava integriše u grad i da građani koji tu žive ne budu, a bili su građani sigurno trećeg reda - rekao je Vesić i najavio da će u novembru biti raspisan tender za izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda u koji će ulaziti kanalizacija, dok će u decembru biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije.

Osim toga, dodao je, očekuje se da tokom jeseni bude raspisan tender za izgradnju vrtića koji će biti u blizini Doma zdravlja u Borči, kao i da je u pripremi jedna lokacija za izgradnju škole.

Vesić je najavio i da će krajem sledeće godine početi izgradnja mosta na Adi Huji što će, dodao je, biti još jedan most koji će povezivati levu obalu Dunava sa drugim delovima grada.

- U okviru plana generalne regulacije šinskih sistema planirano je da izgradimo i tramvajsku vezu između leve obale Dunava i starog dela grada tako da će u narednih desetak godina ovaj deo grada biti potpuno drugačiji i neće biti samo naselje koje je bespravno, u koje su ljudi dolazili ako nisu imali gde, već naselje u koje će dolaziti jer žele tu da žive zato što će imati sve uslove kao i svi drugi građani Beograda - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da se na Dom zdravlja u Borči čekalo 30 godina.

- Građani su bili umorni, mnogi su obećavali. Međutim, san postaje java i konačno ćemo imati moderan, veoma uređen dom zdravlja - rekao je Jovičić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA