• 0

Prvi regionalni master program posvećen kreiranju TV serija

Na beogradskom Fakultetu za medije i komunikacije pokrenut je prvi regionalni master program posvećen proizvodnji jednog od najpopularnijih medijskih formata današnjice – televizijskih serija

  • 0

Master akademski program „TV serije: kreativni proces“ akreditovan je odlukom nacionalne Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju, a mentori programa su Dragan Bjelogrlić i Vuk Ršumović.

Jednogodišnje master akademske studije namenjene su scenaristima, producentima i kreatorima koji se bave audiovizuelnim stvaralaštvom i jedini je takav master program na ovim prostorima. Predavači na programu su vrhunski regionalni eksperti iz domena televizijskih dramskih programa, a nastavu čine predavanja, istraživački rad, grupne kreativne seanse, radionice, projekcije i predavanja gostujućih stručnjaka sa praktičnim iskustvom u različitim oblastima proizvodnje TV serija. Cilj programa je unapređenje znanja i profesionalnih veština kada je u pitanju proces rada, kreativna saradnja i osmišljavanje dramskih sadržaja sa velikim međunarodnim potencijalom.

Studentkinje i studenti, kroz mentorski sistem rada, razvijaju samostalni, originalni televizijski projekat koji je ujedno i njihov master rad. Nakon završenih studija, studenti stiču specifična stručna znanja koja im omogućavaju da se profesionalno bave poslovima iz širokog raspona zanimanja, kao što su: kreator TV serija, producent, showrunner, scenarista, urednik TV programa, programski direktor, kreativni direktor, skript konsultant, naučni istraživač i profesionalni trener edukator iz oblasti kreacije televizijskih serija.

Prijemni ispit nove generacije studenata master programa „TV serije: kreativni proces“  održaće se 3. oktobra 2020. na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima