Obeležavanje Međunarodnog dana prava javnosti da zna

Konferencija će se održati 28. septembra

  • 0
Milan Marinovic Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji će u ponedeljak, 28. septembra održati koferenciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Ovaj dan se u Srbiji obeležava od 2006. godine sa ciljem da inspiriše sve organe vlasti da poboljšaju transparentnost svog rada i saradnju sa građanima, a građane ohrabri da ostvare svoje pravo na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i da prepoznaju organe vlasti kao svoje partnere.

Povodom obeležavanja ovog dana, tradicionalno se uručuju priznanja predstavnicima organa javnih vlasti koji su se u proteklih godinu dana istakli u afirmisanju prava javnosti na slobodan pristup informacijama, kao osnovnog ljudskog prava i jednog od fundamentalnih principa dobre uprave. Priznanje se dodeljuje i državnom organu za najbolji informator o radu, odabranom na javnom konkursu. Svi dobitnici priznanja će biti objavljeni tog dana, a biće predstavljena i Publikacija IX – „Stavovi i mišljenja Poverenika“.

Pored poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, govornici na ovom skupu će biti visoki zvaničnici međunarodnih institucija.

Svi zainteresovani će skup moći da prate uživo, putem video prenosa na zvaničnom Jutjub kanalu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka od ličnosti u periodu od 11 do 12.30 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA