• 0

Počelo uklanjanje bespravno izvedenih radova na objektu pored Muzeja Jovana Cvijića

Sekretarijat za inspekcijske poslove je saopštio da je izvršenje tog rešenja počelo u sredu u 10 sati

  • 0
Bager, građevinske mašine

Foto: Pixabay.com

 

Izvršenje rešenja gradskog građevinskog inspektora o uklanjanju bespravno izvedenih radova na objektu u ulici Jelene Ćetković 3, pored Muzeja Jovana Cvijića, počelo je, a protiv investitora je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Sekretarijat za inspekcijske poslove je saopštio da je izvršenje tog rešenja počelo u sredu u 10 sati i da je, u cilju očuvanja sigurnosti okolnih objekata, građana i saobraćaja neophodno sprovesti pripremne radove koji će omogućiti da se izvršenje rešenja sprovede na bezbedan način.

Navodi se da je izvođenje radova u ulici Jelene Chetković 3 započeto po rešenju koje je izdalo Odeljenje za građevinske poslove Opštine Stari grad, a kojim se preduzeću "Kopitareva bašta" odobrava sanacija i investiciono održavanje uličnog prizemnog objekta u toj ulici.

Prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove ustanovio je da je tokom izvođenja radova odstupljeno od izdatog odobrenja tako što je, umesto odobrene sanacije i investicionog održavanja, investitor započeo radove na dogradnji i rekonstrukciji objekta.

U saopštenju se dodaje da je gradilište odmah zatvoreno i da je doneto rešenje o uklanjanju svih bespravno izvedenih radova, te da je podneta i odgovarajuća krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima