• 0

Počelo uklanjanje bespravno izvedenih radova na objektu pored Muzeja Jovana Cvijića

Sekretarijat za inspekcijske poslove je saopštio da je izvršenje tog rešenja počelo u sredu u 10 sati

  • 0
Bager, građevinske mašine

Foto: Pixabay.com

Izvršenje rešenja gradskog građevinskog inspektora o uklanjanju bespravno izvedenih radova na objektu u ulici Jelene Ćetković 3, pored Muzeja Jovana Cvijića, počelo je, a protiv investitora je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Sekretarijat za inspekcijske poslove je saopštio da je izvršenje tog rešenja počelo u sredu u 10 sati i da je, u cilju očuvanja sigurnosti okolnih objekata, građana i saobraćaja neophodno sprovesti pripremne radove koji će omogućiti da se izvršenje rešenja sprovede na bezbedan način.

Navodi se da je izvođenje radova u ulici Jelene Chetković 3 započeto po rešenju koje je izdalo Odeljenje za građevinske poslove Opštine Stari grad, a kojim se preduzeću "Kopitareva bašta" odobrava sanacija i investiciono održavanje uličnog prizemnog objekta u toj ulici.

Prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove ustanovio je da je tokom izvođenja radova odstupljeno od izdatog odobrenja tako što je, umesto odobrene sanacije i investicionog održavanja, investitor započeo radove na dogradnji i rekonstrukciji objekta.

U saopštenju se dodaje da je gradilište odmah zatvoreno i da je doneto rešenje o uklanjanju svih bespravno izvedenih radova, te da je podneta i odgovarajuća krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima