≫ 

Od danas se povećava broj vozila javnog prevoza na ulicama Beograda

Više od 90 odsto vozača i putnika poštuje propisane mere nošenja zaštitnih maski

  • 1
Gradski prevoz, GSP, maske Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Beogradu će od danas biti povećan broj vozila na devet linija javnog prevoza.

Reč je o linijama 23, 25, 37, 53, 55, 56, 58, 88 i 95, navodi se na sajtu gradskog Sekretarijata za javni prevoz i dodaje da je ova odluka doneta na osnovu analize podataka dobijenih praćenjem popunjenosti vozila u javnom linijskom prevozu putnika koje vrše taj sekretarijat i JKP GSP "Beograd".

Dodaje da će se i ubuduće pratiti popunjenost ponuđenih kapaciteta i da će, ako se ukaže potreba, na određenim linijama biti povećan broj vozila.

Snimanjem je takođe utvrđeno da u vozilima javnog prevoza putnika na teritoriji Beograda više od 90 odsto vozača i putnika poštuje propisane mere nošenja zaštitnih maski.

Promena u radu linija

Zbog izvođenja radova na izmeštanju kablovske kanalizacije i napojnih kablova trolejbuske kontaktne mreže, koji iz ispravljačke stanice "Dorćol" idu prema Studentskom trgu, na prelazu preko Ulice cara Dušana danas od devet do 15 sati biće promena u radu linija javnog prevoza.

Budući da trolejbusi neće moći da saobraćaju do terminusa "Studentski trg", linija 29 će saobraćati skraćeno do Trga Slavija i nosice oznaku 29L, navodi se na sajtu gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Dodaje se da linije 28 i 41 privremeno neće saobraćati i da se vozila sa linije 41 prebacuju na liniju 40.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joker

    25. septembar 2020 | 11:51

    Dzabe povecane broja, kada je propusnost ulica nedovoljna, a na sve to sve vise privatnih vozila, skutera, motora, bicikala, el. trotineta... Probajte da sipate dve litre vode u vlasu od litre...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA