• 26

Na korak od smrti: Čovek u Beogradu vozi dete na biciklu, pa pravi opasan potez koji ih može ubiti

, Telegraf

Čovek je imao mnogo sreće ovog puta

  • 26

Video: Beograđanin na biciklu vozi dete kao kutiju pice: Nema tog crvenog svetla na kome staje

O čemu li ovaj čovek razmišlja? U samom centru Beograda jutros je snimljen čovek kako vozi dete na biciklu, i prolazi, ni manje a ni više nego kroz crveno. 

Ovo se, kako se vidi na snimku, dogodilo jutros u 8.20 sati na raskrsnici Svetogorske i Palmotićeve ulice. 

Kako nam je rekla Tijana Ivanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, ovaj čovek, a čitalac koji nam je poslao snimak, kaže da je otac deteta koje vozi napravio teži saobraćajni prekršaj.

- Napravljen je teži oblik saobraćajnog prekršaja zbog ugrožavanja bezbednosti deteta.  Za ovo delo je zaprećena novčana kazna od 20.000 do 40.000 dinara, 10 kaznenih poena i 7 meseci zabrane upravljanja vozilom - objašnjava ona.

Dodaje da u slučaju da čovek nema vozačku dozvolu, onda ne mogu da mu se izreknu kazneni poeni, ali da policija o svemu može da obavesti Centar za socijalni rad.

Ne smemo ni da pomislimo šta bi se desilo da je u trenutku dok je prelazio raskrnicu, naletelo neko vozilo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    Koji se film ili serija snima kad nigde nema automobila ni u jednom pravcu?

  • Vojislav

    Neverovatno da postoje oni koji opravdavaju krsenje propisa. Crveno svetlo je crveno svetlo za svakog ucesnika u saobracaju pa tako i za bicikl. Problem kod nas je sto su biciklisti ubedjeni da mogu sve, da voze suprotnim smerom, da voze trotoarom, da ih ne zanima semafor, da su bogovi... Bicikli naravno postoje u Evropi ali ne prave ovakve gluposti, a u velikom broju zemalja imaju i male registracije i onda bi ovaj genije odgovarao za prolazak kroz crveno.

  • blingaro

    Živo me interesuje kako ćete da mu zabranite upravljanje vozilom (u ovom slučaju biciklom) i da mu upišete 10 kaznenih poena. On je prekršaj napravio vozeći bicikl, a ne motorno vozilo. A možda nema ni položen vozački ispit. Inače, ne opravdavam ovakav potez, pogotovo sa detetom u korpi. Ja vozim bricikl svaki dan po gradu. Redovno kad skrećem pokazujem rukom svoju nameru i obavezno stajem na crveno. Još nisam video u Beogradu da neko na ovaj način postupa. Još ću da pomislim da sam malo ćaknut što to radim.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima