Misteriozni požar u Ju biznis centru otkriva mračnu stranu nekad luksuznih lokala. Sada je zgarište

"Ova zgrada je stara 25 godina vazda nešto negde curi"

  • 3

Kupovina u Ju biznis centru krajem devedesetih bila je prestiž. Danas, kompleks lokala u okviru stambenih zgrada u Bulevaru Mihaila Pupina deluje zaboravljeno... Tako je i jedan požar koji se desio prošle subote u lokalu skrivenom u prolazu zgrade sa brojem 10i prošao neopaženo. Ekipa "Telegrafa" obišla je to zgarište i snimila kako danas izgleda nekada luksuzni kompleks.

Šta je izazvalo požar, prava je misterija. Vlasnica lokala Mira o uzrocima požara nije mogla da govori jer, kaže, policija mora da utvrdi sve. Međutim, istakla je još nešto - u njenom lokalu se, kaže, od osnivanja centra 1994. godine skuplja voda.

Prigušeno svetlo i miris paljevine vode nas pravo do mesta požara skrivenog u hodniku. Iza rešetke lokala zidovi su bili crni od poda do plafona. Unutra su bile merdevine i jedan majstor koji pokušavao je da sanira posledice... Ispred se nalazila jedna kofa i u nju sa plafona zaista je kapljala voda. Plafon je potpuno devastiran, vide se instalacije... Da li je voda mogla da izazove požar, o tome niko nije mogao da spekuliše.

Međutim, problem sa vodom ima još nekoliko lokala, kazala nam je jedna od vlasnica, koja se dovija da sačuva svoj prostor kadgod krene kiša.

- Voda curi i u hodniku i u lokalima. Pošto nema pragova, sva voda koja kaplje u hodniku sliva se i u lokale. U mom lokalu voda ne curi direktno, ali se sliva iz hodnika. Hodnici ispred lokala su u katastrofalnom stanju i pre, a naročito sad posle požara. Upravnik je nešto malo sanirao, ali to je ozbiljna stvar, potrebna je rekonstrukcija instalacija, naročito posle ovog požara, a njihov plan čuva Energoprojekt. Mi smo i prijavili upravnika zgrade inspekciji, jer je on dužan to da popravi, mi plaćamo i održavanje za te lokale, a voda nam se sliva - priča nam vlasnica jednog od lokala Gordana.

Tokom boravka u zgradi sreli smo i upravnika Žarka Zupca. Kako nam je kazao, voda se sliva, jer je objekat star 25 godina. Konkretno, što se tiče požara, ističe da će istraga tek utvrditi šta je uzrok i da je najvažnije da je požar ekspresno ugašen, zahvaljujući vatrogascima, jer su posledice mogle da budu znatno ozbiljnije.

Izgoreo lokal na Novom Beogradu Žarko Zubac, upravnik zgrade, Foto: Marko Jovanović

- Požar je izbio u ranim jutarnjim satima u subotu. Pored vatrogasaca bila je inspekcija iz MUP. Taj njihov izveštaj biće završen do kraja sedmice. Pored njih bila su dva veštaka koji su napravili nalaz u samom lokalu. Najvažnije je da su vatrogasci napravili neverovatan podvig. Da nisu oni došli na vreme ko zna šta bi bilo, tako da njima svaka čast. Naježim se kad pomislim šta je moglo biti od svega toga - rekao je Zubac i podvukao da čeka zvanične izveštaje.

Inače, ovi lokali nalaze se na nivou visokog prizemlja. Iznad njih se nalaze zgrade, kao i zajedničke terase tih zgrada, kao i otvoren prostor. Upravnik Zubac priznaje da voda curi, jer je, kako kaže, zgrada stara 25 godina.

- Ovde ima 108 stanova. Ova zgrada je stara 25 godina, vazda nešto negde curi - kazao je Zubac.

Tužilaštvo: U izgorelom lokalu živeo stanar

Uzroci požara još se ispituju, a postoji još jedan detalj koji je važan za Tužilaštvo.

- Povodom događaja od dana 26. 9. 2020.godine, kada je došlo do požara u prostorijama "Yu Biznis Centra", tužilaštvo je policiji izdalo nalog da se pronađe stanar koji je u tim prostorijama stanovao, jer su prethodno izdate u tu svrhu, da se sa tim licem obavi razgovor radi prikupljanja obaveštenja, pribave materijalni tragovi na licu mesta, te će se dalje postupati po utvrđivanju svih okolnosti događaja - rekli su nam u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aeh

    2. oktobar 2020 | 23:39

    Zna se ko je kupovao stanove u ybc cetru... nova garnitura kupuje sada po westu, A bloku, BGD... koja su sve sem luks naselja jer to su blokovi obicni gde ni jedan iole ozbiljan covek sa parama nebi ziveo.... tamo ce za koju godinu da zive beskucnici jer tako i izgleda. Bacite pogled kako izgledaju luks blokovi u EU pa procenite tamo ne moze svako da zivi a ne neki navijaci, novonastali "biznismeni" nego pisci,profesori, bankari, slikari a kod nas ko zivi u takvim naseljima starlete i ulicari

  • Stanar

    3. oktobar 2020 | 01:15

    Čudi me kako su vatrogasci stigli tamo s obzirom koliko parkiranih kola ima u prolazima i kontenjeri stoje, od jednog lokala gde se nalazi bolnica za kučiće stalno smrdi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA