≫ 

Žena u Beogradu nosi bebu kao da je džak, bacaka je i lupa šamare: Uhapšena je

Organ starateljstva uputio je dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi se utvrdio identitet žene

  • 17
Zlostavljanje deteta Nehumano ponašanje žene prema bebi Printskrin: Youtube

Na Novom Beogradu u Bulevaru Zorana Đinđića snimljena je žena kako zlostavlja bebu od nekoliko meseci. Ona je nejako biće, koje se tek rodilo, bacakala kao da je lutka. I kao da ga nije dovoljno povredila, lupila mu je i šamar.

Kako se saznaje žena je privedena, a u pitanju je Silvija S. (21) sa kojom će nakon privođenja, razgovor obaviti tužilac. U policiji se nalazi i njen muž i troje dece.

Ovaj prizor izazvao je buru u javnosti, a gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je hitno dat nalog Gradskom centru za socijalni rad da preduzme mere iz svoje nadležnosti, piše Objektiv.

- Odmah nakon saznanja za slučaj, stručni radnici mesno nadležnog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad su izašli na teren kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti u cilju uspostavljanja bezbednosti za dete. Na navedenoj adresi i okolini stručni radnici nisu zatekli navedeno lice ni dete - kazala je Stanisavljević.

Organ starateljstva uputio je dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi se utvrdio identitet žene koja se pojavljuje na snimku sa ciljem da se zaštiti maloletno dete.

- Podneta je i krivična prijava protiv N.N. lica zbog sumnje na zlostavljanje i zanemarivanje deteta - rekla je sagovornica.

Identitet žene je brzo utvrđen.

Kako se ovakvi slučajevi procesuiraju

Na pitanje kako se ovakvi slučajevi procesuiraju, i šta bi građani trebalo da urade ukoliko vide sličnu scenu na ulicama grada, iz Sekretarijata kažu da po pitanju zloupotrebe dece u smislu prisile na rad i prošnje na ulicama Centar za socijalni rad postupa po službenoj dužnosti po obaveštenju drugih institucija - policije, pravosudnih organa, ili po obaveštenju građanja koje može biti i anonimno.

- Nakon prijave takvog slučaja centru za socijalni rad, stručni radnici centra po hitnom postupku pokreću proceduru neodložne ili hitne intervencije sa ciljem uspostavljanja bezbednosti za dete. Nakon što sklone dete sa ulice, stručni radnici najpre pokušavaju da pronađu roditelje ili najbliže srodnike. Ukoliko se pronađu roditelji proveravaju se i procenju uslovi u kojima dete živi, razlozi zbog kojih se našlo na ulici - objasnila je Nataša Stanisavljević, gradski sekretar za socijalnu zaštitu.

Ukoliko su se deca našla na ulici zbog zanemarivanja i nebrige roditelja Gradski centar za socijalni rad preduzima mere iz svoje nadležnosti.

- To znači da dete može da se izdvoji iz primarne porodice ako se proceni da je životno ugroženo, ili kada postoji razuman povod da se veruje da bi nepreduzimanjem ove mere dete bilo izloženo daljem ozbiljnom ugrožavanju. Zaštita dece je uvek na prvom mestu i uvek se procenjuje šta je najbolje za njih - kazala je sagovornica.

Šta da urade građani kada vide zanemarivanje dece

Ukoliko građani primete ili zateknu dete koje prosi, ili radi druge poslove koji nisu u skladu sa njegovim uzrastom, najjednostavniji i najefikasniji način je da o tome obaveste policiju ili komunalnu policiju koja će ukoliko ima potrebe dalje obavestiti nadležni centar za socijalni rad.

- Građani svakako mogu obavestiti i nadležni centar za socijalni rad koji će u saradnji sa ostalim institucijama sistema preduzeti mere iz svoje nadležnosti u odnosu na okolnosti i konkretan slučaj - navela je gradska sekretarka.

Video: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Macvanka

    6. oktobar 2020 | 22:31

    zatvor!!!

  • 😡

    6. oktobar 2020 | 22:35

    Momentalno joj oduzeti dete a njoj zabraniti da radja. Monstrum od majke!

  • Zalosno ali istinito

    6. oktobar 2020 | 23:13

    @Bbb Oni i nemaju dusu,ni srce,ni savest,ni postenje. Da imaju ne bi prodavali svoju decu,maltretirali, I da im uzmete dete oni naprave odmah drugo,trece...i zanjih deca ne predstavljaju nista,osim sredstva da dodju do socijalne pomoci i izvora finansija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA