BICIKLIRAJTE: "Vozimo bicikl u Beogradu" 16. septembra

Vožnja počinje u 11 sati na platou ispred Skupštine grada i preko Trga Nikole Pašića i centra grada biciklisti će stići do Novog Beograda, odakle će otići ka Topčideru, gde se vožnja završava

  • 0

Sekretarijat za saobraćaj Beograda i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pozvali su sve bicikliste da 16. septembra učestvuju u vožnji glavnim gradom, a u okviru kampanje "Vozimo bicikl u Beogradu" i Evropske nedelje mobilnosti koja promoviše alternativne načine prevoza koji ne zagađuju okolinu.

Cilj vožnje je kao i u prethodne dve ovakve manifestacije, održane u septembru 2011. i junu ove godine, da se bicikl promoviše kao prevozno sredstvo u Beogradu. Planirano je da vožnja, u dužini od 9,9 kilometra, počine u 11 sati na platou ispred Skupštine grada.

Trasa kojom će se kretati biciklisti je Trg Nikole Pašića, Terazije, Kolarčeva, Trg Republike, potom ulice Vase Čarapića, Uzun Mirkova, Pariska, kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankova.

Nakon prelaska Brankovog mosta predviđeno je da biciklisti idu Bulevarom Mihajla Pupina, a onda ulicama Milentija Popovića, Milutina Milankovića, Antifašističkih boraca i Jurija Gagarina.

Biciklistička vožnja, kako je planirano, treba da se završi prelaskom Mosta na Adi i prolaskom Bulevara Vojvode Mišića do Topčiderskog parka.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA