Službe u Beogradu u pripravnosti: Spremne da reaguju zbog jake kiše, ako bude problema

Na teritoriji glavnog grada u naredna 24 sata pašće i do četrdeset litara kiše po kvadratnom metru

  • 0
Beograd, kiša, pljusak Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je danas da su zbog najavljenih obilnih padavina sva javna komunalna preduzeća u Beogradu u pripravnosti da reaguju ukoliko to bude potrebno.

On je u izjavi za Tanjug naveo da će, prema prognozama meteorologa, na teritoriji glavnog grada u naredna 24 sata pasti i do četrdeset litara kiše po kvadratnom metru, ističući da sva gradska komunaln  preduzeća preduzimaju mere da ne bi došlo do nepredviđenih okolnosti.

- Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" imaće više od dvadeset dežurnih ekipa. Takođe, u pripravnosti su i ekipe "Zelenila - Beograd", "Beograd-puta", "Beogradvoda", "Gradske čistoće" - rekao je Mladenović posle operativnog sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije povodom najavljenih padavina.

Mladenović je kazao da je na sastanku sa direktorima javnih komunalnih preduzeća, kojim je predsedavao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dogovoreno da se preduzmu sve mere i organizuje dežurstvo ekipa tokom 24 sata, koje će biti spremne da reaguju ukoliko najavljene padavine izazovu probleme.

Najavljeno je da će noćas nekoliko sati, to jest u kratkom vremenskom periodu padati skoro osam litara po kvadratnom metru, tako da će sva javna komunalna preduzeća biti spremna, kazao je Mladenović.

On je pozvao građane da preko "Beokom servisa" prijave eventualne probleme koji mogu nastati usled obilnih padavina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA