≫ 

Gak: Preminula beba u vrtić primljena bez potvrde pedijatra da je zdrava

Vrtić je kontrolisan 2019. godine u redovnom nadzoru

  • 3
Beba spava, spavanje, krevetac Foto: Shutterstock

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je devojčica, koja je preminula u privatnom vrtiću "Ivin vozic", u vrtić primljena bez potvrde pedijatra da je zdrava i da može da boravi u kolektivu.

- Bez te potvrde nijedno dete ne sme da boravi u predškolskim ustanovama - rekao je Gak za TV Prva, prenosi Tanjug.

Objasnio je da je postojao niz propusta u radu vrtića u kojem je devojčica boravila.

Gak je takođe naveo da je dete primljeno pre navršene prve godine i da je ustanova bila u obavezi da ima posebnu ishranu i kuhinju, što nije imala, da su vaspitačice radile bez licence i mentora i da nije postojala medicinska sestra na preventivi.

- Na osnovu svih tih stvari i nepravilnosti jedini ispravan zaključak je da se privremeno zatvori ta ustanova - kazao je Gak.

Prema njegovim rečima, ta ustanova je kontrolisana 2019. godine u redovnom nadzoru.

- Tada nisu uočene nepravilnosti - naveo je Gak i dodao da su sada konstatovane velike nepravilnosti, zbog čega će poslati preporuku Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se vrtić privremeno zatvori.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    17. oktobar 2020 | 12:23

    Sve me strah da bi pedijatar otkrio taj urođen poremećaj a koji je nepoznat u medecini,sada su mnogi pametni ali nedostatke treba ukloniti.

  • esna

    17. oktobar 2020 | 12:01

    Vrlo cesto pedijatar izdaje potvrdu bez pregleda,narocito ako je dete bilo odsutno iz vrtica iz drugih razloga a ne sto je bilo bolesno.Dete koje dolazi na pregled zbog potvrde mora da ceka sa bolesnom decom.Ako ga pedijatar primi preko reda ,roditelji bolesne dece se bune.U vecim mestima broj dece za potvrde je prilicno veliki svakoga dana,tako da realno pedijatar ne bi imao vremena da primi svu bolesnu decu i plus decu na pregled zbog potvrda.Postavlja se pitanje da li su te potvrde realne,dete se danas pregleda i zdravo je,ode ujutru u vrtic iposle par sativaspitaci zovu roditelje jer dete ima temperaturu,retku stolicu...Beli kartoni za upis u vrtic svakako imaju znacaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA