≫ 

Majka gledala dok joj gori ćerka u požaru na Dorćolu: Plakala je i vikala joj da izdrži

Devojčica je zadobila teške opekotine - leđa, nogu i ruku

  • 2
pozar,zena place Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM, Mateja Beljan

U požaru koji je izbio na Dorćolu, u Ulici Visokog Stevana, devojčica (15) zadobila je teške opekotine. Majka tinejdžerke se u to vreme nalazila ispred zgrade i sve posmatrala, nemoćna da pomogne, kako priča jedan od komšija.

- Otrčao sam do zgrade i zvonio komšijama da izađu. Utom su petorica mladića utrčala u zgradu. Potom sam ispred zgrade video majku devojčice. Dok su je spasavali, ona je vikala ćerki da pokupi kosu da joj je plamen ne uhvati, da legne, da izdrži. Bilo je strašno, žena je plakala. Svi smo bili u grču - kazao je komšija, piše Kurir.

Devojčica je zadobila teške opekotine - leđa, nogu i ruku.

Ona je prebačena na reanimaciju na Urgentni centar, a njeni spasioci dali su izjavu našem reporteru na mestu nesreće.

Kako su nam ranije kazali, u grupi su ušli u stan višespratnice. Devojčica je bila na desetom spratu, a akcija spasavanja krenula je sa devetog.

- Kolege su me pozvale, rekle da se stan zapalio, da devojka gori. Tamo smo potrčali, prvo smo probali vrata da razvalimo, nismo mogli. Komšija ispod je otvorio vrata, na terasu smo izašli svi. Ona je vikala: 'Gorim, gorim'. Moji su me vezali, držali su me. Ona je bila pri sebi, uhvatila se malo za ogradu, malo je skočila. Ja sam je uhvatio, onda smo je spustili na terasu - ispričao je ranije Pavle Gavura sa kolegama.

Otkrio je i da se mnogo toga ne seća, ali ističe da je devojčica u nevolji "odradila pola posla".

- Zato što je bila prisebna. Drago mi je što je živa - kazao je dodajući da nije razmišljao o svojoj bezbednosti: - Jeste visina, ali držali su me.

Spasavanje je trajalo 15-ak minuta. Kada su se spustili sa zgrade, vozilo Hitne pomoći bilo je ispred.

Njoj je bukvalno dim iz usta izlazio. Bila je sva uplašena. Čujem da je imala preko 60 odsto opekotina, sreća da je ostala živa. Nije nam rekla ništa. Ja sam njoj rekao: 'Tu si s nama, živa si'. Ona se nasmejala i pored svih onih bolova - rekao je.

Video: Snimak dramatične akcije spasavanja devojčice u požaru na Dorćolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA