Vernici i poštovaoci Amfilohija palili sveće ispred Hrama Svetog Save: Održana je i služba

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore

  • 10

Video: Ispred Hrama građani palili sveće povodom smrti Amfilohija

Vernici i poštovaoci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je preminuo jutros nakon borbe sa korona virusom, došli su večeras u manjem broju ispred Hrama Svetog Save gde su mu paljenjem sveća odali poštu.

Oni su sveće palili ispred male Crkve Svetog Save, u kojoj je u to vreme održana i služba, piše Tanjug.

Ranije danas na društvenim mrežama pojavio se poziv vernicima i poštovaocima lika i dela mitroplita Amfilohija da večeras u 18.00 časova ispred Hrama zapale sveću za pokoj njegove duše.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore nakon borbe sa korona virusom.

Biće sahranjen u nedelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici, a svetu liturgiju će predvoditi patrijarh srpski Irinej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    30. oktobar 2020 | 22:50

    Ovo je pesma Matije Bećkovića posvećena Amfilohiju. "Vječan spomen i Carstvo Nebesko! Onaj bistri dečak iz Donje Morače, što je prodavao zukve petrovače, da se domogne knjige i obuće, i u pustinju pobegne od kuće. I u vreme jagme za značke i prnje, svoje golo telo obuče u trnje i kupi čivija po najskupljoj ceni, da Hrista na krstu bar malo odmeni. Ali, čim se krsnim znakom znamenov’o, nema toga ko ga nije kamenov’o; i to kamenje posta mu imanje, svaki kamen njemu, jedan Hristu manje. I sad, one ruke, od zukava grube, gologlavi starci prilaze da ljube. I na okrst Hristove cele vasione, sem izvan neba crne zemlje one, nigde ne dođe da zvona ne zvone! Matija Bećković"

  • Cc

    30. oktobar 2020 | 22:33

    Koga briga za Mila i njegove Crnogorce

  • Светлана

    30. oktobar 2020 | 22:50

    Од данас смо сви сирочад ☦️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA