Obavljen vanredni inspekcijski nadzor stanja platoa u centru Beograda: Evo šta je zatečeno

Ploče su polomljene ili nedostaju

  • 2
Plato kod Filozofskog fakulteta Plato kod Filozofskog fakulteta / Foto: Beoinfo

Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda i Opštinska komunalna inspekcija Stari grad izvršile su danas vanredni inspekcijski nadzor stanja platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Кako se navodi u saopštenju resornog sekretarijata, utvrđeno je da je predmetna površina u Ulici Vase Čarapića potpuno devastirana.

Oštećenja su, kako se precizira, u vidu denivelisanih i nedostajućih ploča na velikoj gazećoj površini platoa što, osim funkcionalnog predstavlja i esteski problem, jer je kao takva narušila izgled ambijentalne celine u centralnom gradskom jezgru.

–Uvidom u javno dostupne podatke Кatastra nepokretnosti, utvrđeno je da pravo korišćenja predmetne površine ima Beogradski univerzitet – Filozofski fakultet.

Nakon izjašnjenja odgovorog lica, nadležna komunalna inspekcija će doneti rešenje kojim će se Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu naložiti vraćanje platoa u prvobitno stanje. Apelujemo na sve imaoce prava korišćenja ovakvih i sličnih površina da se i preventivno i organizaciono staraju o javnim površinama, koje su dobili na korišćenje – navodi se u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dija

    6. novembar 2020 | 17:47

    Hahaha "vanredni inspekcijski pregled" platoa... Da, nije plato to ocekivao, pa su ga "uhvatili" u takvom stanju. Pa hit su...

  • Саша

    6. novembar 2020 | 20:22

    Онај увала кутак код степеништа је прави јавни тоалет,мука да те ухвати кад се прође туда.Затворите ту рупу и санирајте то! Срамота жива! Сам центар града!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA