Kon nastavio sa Fejsbuka da apeluje na Beograđane: Bolnice su kritično pune, smanjujte kontakte

- Opterećenost bolnica je ogromna - piše na svom Fejsbuk profilu dr Predrag Kon

  • 74
Krizni štab Foto: Tanjug/Rade Prelić

Epidemiolog Predrag Kon još jednom je apelovao na Beograđane da pomognu zdravstvenim radnicima u glavnom gradu i da izbegavaju gužve i mesta gde mogu da se zaraze. Kako je naveo na svom Fejbuk profilu, popunjenost bolnica je kritična.

"Beograđani, pomozite zdravstvenim radnicima u Beogradu... kritična je popunjenost bolnica. Opterećenost je ogromna i pomoć je potrebna... U situaciji smo kada će oboleli stanovnici Beograda morati da se eventualno upućuju na lečenje u bolnice po Srbiji... Izbegavajte gužve i mesta gde se možete zaraziti. Izbegavajte i smanjite kontakte. Vikendi su dani češćih kontakata i organizovanih zabava gde se možete zaraziti. Pomozimo jedni drugima! Nosite maske!", napisao je epidemiolog na Fejsbuku.

Ovo nije prvi put da dr Kon apeluje putem društvenih mreža na Beograđane, uoči vikenda. Kako je ranije napisao na svom Fejsbuk profilu, Beograđani treba da se ponašaju kao da je uvedena mera zabrane kretanja od 19 do 05. A ako ipak moramo da izađemo iz kuće, da uvek nosimo zaštitnu masku, posebno u zatvorenom prostoru.

Do juče u 15 sati, korona virus je potvrđen kod 2.282 osobe a istovremeno, od posledica ove bolesti preminulo je 10 pacijenata.

Najveći broj zaraženih bio je u Beogradu, i to je najveći broj u srpskoj prestonici do sada za jedan dan - 1.144.

Video: Kon:U Srbiji se pogoršava epidemiološka situacija, posebno u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    7. novembar 2020 | 10:41

    Aman čoveče, pusti nekog drugog da apeluje, da sugeriše...Nisi svestan koliko si dosadio bogu i narodu.

  • E

    7. novembar 2020 | 10:58

    Ја гарантујем да би 80% више људи поштовало мере када би се овај лик коначно склонио из кризног штаба заједно са др Кисић.

  • Nenad

    7. novembar 2020 | 10:37

    Kako da smanjim kontakt kad sam vozac autobusa i dnevno prevezem sigurno 1000 ljudi jel da kazem ljudima da se ne voze da bi smanjio kontakte ili da im zatvaram vrata ili sta vec nerazumem gospodine doktore voleo bih da dodjete da se provozate jedan krug pa da vidite guzvu najlakse je reci smanjite kontakte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA