Minja se posle požara oporavlja, a prevaranti traže novac: Na muci porodice neko hoće da zaradi

Porodica je došla do saznanja da neke osobe navodno idu po gradu i traže novac koji će biti doniran Minji za dalje lečenje

  • 6
Požar na Dorćolu Printskrin: Facebook/Dragan Nikolic

Nekoliko nepoznatih osoba po Beogradu pokušavaju da prikupe "pomoć" za Minju D. (15) koja je teško povređena prošle nedelje u požaru koji je izbio u njenom stanu na Dorćolu. Međutim, kako je potvrdila majka povređene devojčice za "Blic", oni nemaju veze sa porodicom.

Porodica je došla do saznanja da neke osobe navodno idu po gradu i traže novac koji će biti doniran Minji za dalje lečenje. Ona apeluje da svi koji žele da pomognu pomoć doniraju samo preko zvaničnog žiro računa, kako bi se izbegla svaka zloupotreba ove situacije.

- Čuli smo da se neko predstavlja tako da traži pomoć za Minju, tačnije da sakuplja novac za njeno lečenje, međutim mi nikoga nismo kontaktirali. Postoje samo dva zvanična računa za pomoć, a nalazi se na profilu Ivone Stojanović - rekla je Minjina majka Bojana za "Blic".

Kako je ona još dodala, donori kože koji su do sada pomogli Minji su u dobrom stanju, nalaze se na oporavku.

Inače, Minji je ponovo transplantirana koža još dva donora, pored Nenada Stankovića (18) i Ognjena Todorovića (38), koji je oporavljaju, a porodica se svima neizmerno zahvaljuje.

- Operacija je, kako kažu sa klinike, prošla prema planu. Minja je svesna, komunicira sa osobljem, što je sjajna vest s obzirom da porodica ne može do nje ni na koji način i da još uvek postoji jako puno opasnosti i komplikacija koje vrebaju na putu njenog oporavka - napisala je prijateljica povređene Minje, Ivona Stojanović, na svom Fejsbuk profilu.

Stravičan požar se dogodio se 27. oktobra u stanu na Dorćolu u Ulici Visokog Stevana. Vatru je najverovatnije izazvala zapaljena slavska sveća, a u trenutku kada je vatra buknula u stanu se nalazila Minja koja se tuširala, a zatim je ostala zaglavljena na terasi zapaljenog stana. Njoj su u poslednjem trenutku pritekli u pomoć hrabri radnici sa obližnjeg gradilišta i zajedničnim snagama uspeli da izvedu spektakularno spasavanje.

Video: Snimak dramatične akcije spasavanja devojčice u požaru na Dorćolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA