≫ 

Na Zvezdari danima ljudi goli do pojasa stoje ispred kuće, a on ih "leči" od korone, dok nosi vizir

Da li je u pitanju "opasno" alternativno lečenje od korona virusa, jer tu su i stari i mladi, i redovi se ne smanjuju?

nadri Lekar alternativno leči koronu lečenje korone Foto: Bojana Srdanović

Iako je jučerašnji dan bio sunčan, bilo je to zubato sunce, pa je grupica ljudi, gola do pojasa u uličici na Zvezdari, itekako privukla poglede prolaznika. Navodno je u pitanju lečenje od korona virusa, alternativnim metodama. Iako je Dom zdravlja Zvezdara u blizini, neki su ipak odabrali da dođu u ovu "ordinaciju", smeštenu u prizemlju kuće.

Kako nam je rečeno iz više izvora, pacijenata ima svih starosnih dobi, pa i mlađih ljudi.

U nekom trenutku, osoba koja "leči", sa vizirom na glavi, prskala je okupljen svet, tada već razodeven, nekom nepoznatom tečnošću. Ruku na srce, uglavnom su muškarci bili goli do pojasa. Zaštitnu masku je retko ko nosio, a i o nekoj socijalnoj distanci nema govora.

Kako se vidi na fotografijama, na ovu navodnu ordinaciju je navala.

Da li je u pitanju neka, široj javnosti nepoznata metoda, ostaje nejasno, kao ni da li se i koliko plaća za ovu "uslugu".

Fotografije nam je ustupila sugrađanka.

Opasnost alternativnog lečenja

U Srbiji se primenjuju 63 alternativne metode lečenja, od kojih je Pravilnikom o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine, koji je usvojilo Ministarstvo zdravlja Srbije precizirano devet metoda dijagnostike i lečenja tradicionalne medicine i još devet metoda rehabilitacije.

Tradicionalna medicina, u smislu ovog zakona, obuhvata one proverene stručno neosporene tradicionalne, komplementarne i alternativne metode i postupke dijagnostike, lečenja i rehabilitacije, koji blagotvorno utiču ili koji bi mogli blagotvorno uticati na čovekovo zdravlje ili njegovo zdravstveno stanje.

U Pravilniku je definisano da se alternativninim metodama lečenja isključivo bave zdravstveni radnici u opštim ili specijalističkim ordinacijama, poliklinikama i ambulantama za zdravstvenu negu i za rehabilitaciju, bilo da su one državne ili privatne.

Prva informacija koju pacijenti treba da imaju u vidu je licenca za bavljenje odgovarajućom metodom tradicionalne medicine izdata od strane nadležnog Ministarstva.

Prema proceni SZO između 65 i 80 odsto svetske populacije oslanja se na alternativnu medicinu kao primarnu formu zdravstvene zaštite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👩‍💻

    8. novembar 2020 | 14:16

    Pročitala sam, kako tekst, tako i vaše komentare. Neko sam ko veoma ceni nauku i pokušavam da istražim korene nauke kako bih došla do odgovora koji su meni trenutno nepoznanica. Dakle, u ovakve stvari alternativnog izlečenja ne bih verovala do pre dva meseca da nisam to na svojoj koži osetila. Naime, posle nezgode prilikom naglog kočenja auta, pojas mi je gotovo otkinuo rame. Analgetik je delovao 2-3 sata uz osećaj smanjenog osećaja bola i nemogućnost podizanja ruke više od nivoa lakta. Sledeći dan pijem kafu sa kolegama i upoznajem treću osobu u tom društvu koja mi nudi da proba da mi pomogne. Pristajem! Seansa je trajala tri minuta,u kafiću dotična gospodja mi je rukama ispipala rameni pojas i nadlakticu. Efekat, bol kao "rukom odnesen", pokretnost ruke maksimalna. Vi ne morate da verujete, ali ja znam da ima nešto u nama, a da ni sami nismo svesni toga.

  • Servos

    8. novembar 2020 | 22:24

    Gospodin,, Momcilo" za neupucene Leci od teskih bolesti i ne pisite u negativnom kontekstu o njemu vec s postovanjem. Veliko hvala u ime male neduzne dece e kojoj si pomogao i pomazes Podrska za Momcila

  • Rony

    8. novembar 2020 | 12:20

    Pravi primer primitivnih ljudi,svaka cast tom geniju sto ih sisa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA