≫ 

Mozzart donirao krevete za intenzivnu negu u tri bolnice

Prof. dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun: Hvala ovoj kompaniji koja je pokrenula veliku akciju proširenja bolničkih kapaciteta. Pomoć stigla i u KBC Zemun, odnosno Institut za ortopediju

  • 13
Mozzart donacija, KBC Zvezdara i KBC Zemun Foto: Nikola Mažibrada

Najveće žarište korona virusa u Srbiji je Beograd, a kompanija Mozzart pokrenula je veliku akciju proširenja kapaciteta u bolnicama, pogotovo onim koje su ponovo u covid-sistemu. Najsavremeniji kreveti za intentivnu negu donirani su KBC Zemun i KBC Zvezdara, koji svakodnevno leče veliki broj zaraženih. Prethodno je ova značajna pomoć uručena Institutu za ortopediju Banjica, koja je u normalnom režimu rada i ako se ponovo pretvori u covid-bolnicu, cela ortopedija u Srbiji će stati.

Mozzart donacija, KBC Zvezdara i KBC Zemun Foto: Nikola Mažibrada

Ovakve ciljane donacije su najlakši i najbrži način da dođemo do onoga što nam je najpotrebnije. Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart na pomoći, neka istraje u dobrotvornom radu – rekao je prof. dr. Zoran Baščarević, direktor Instituta u kome se godišnje izvrši i po 13.000 operacija, pa je svaki krevet za intenzivnu negu od izuzetnog značaja.

Lider u priređivanju igara na sreću kroz ovakve akcije želi da pruži podršku samim lekarima i poboljša uslove rada u u borbi za svaki ljudski život, pogotovo onima koji su u epicentru pandemije. Posle Ortopedije, kreveti su donirani i u dve covid-bolnice.

Mozzart donacija, KBC Zvezdara i KBC Zemun Foto: Nikola Mažibrada

Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na donaciji bolničkih kreveta za potrebe jedinice intenzivne nege, koja zbrinjava najteže pacijente i u ovim izazovnim vremenima za sve nas. Ova društveno-odgovorna kompanija je i ranije usmeravala donacije ka našoj ustanovi, tako da ovo nije prvi put, a nadamo se uspešnoj saradnji i ubuduće. Svaki vid pomoći nam je od velikog značaja u ovom trenutku, kako bismo unapredili uslove boravka za naše pacijente – istakao je v.d. direktora KBC Zvezdara prof. dr. Petar Svorcan.

Povećanja kapaciteta u bolnicama je jedna od najznačajnijih akcija u ovom trenutku, jer je Beograd već nedeljama najveće žarište u zemlji.

Mozzart donacija, KBC Zvezdara i KBC Zemun Foto: Nikola Mažibrada

Odmah smo nabavili krevete za intenzivnu negu i, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, doniramo ih tamo gde su najpotrebniji. Pomoć zdravstvenom sistemu već mesecima je prioritet u našem društveno-odgovornom radu. Svesni smo teškog momenta u kome se nalazi cela zemlja, iz dana u dan imamo nove slučajeve zaraženih korona virusom. Kapaciteti u bolnicama se smanjuju i morali smo brzo da reagujemo – naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    15. novembar 2020 | 10:07

    Zato nam kockarnice rade a skolama skraceni casovi.

  • Darko

    15. novembar 2020 | 10:52

    Postoje mnogi bogati koji se nisu ni počešali da nešto doniraju ili pomognu u ovoj globalnoj katastrofi. Stoga,SVAKA ČAST ZA HUMANOST NA DJELU!!

  • Bojana

    15. novembar 2020 | 09:36

    Iako svi znamo da je MOZZART poznat po kladionicama ipak svaka im cast na svm trudu koji su ulozili u ovim teskim vremenima i ogromnim donacijama pomogli mnogima. SVAKA CAST MOZZARTE, SAMO TAKO NASTAVITE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA