≫ 

Zbog ovih plišanih meda Beograđanke su jurile na Gardoš, pa su ih sklonili: Sada imaju novu funkciju

Tri mede su izlicitirane za po 30.000 dinara i jedan za 19.000

  • 13
medvedići, Gardoš, plišane igračke Foto: Cafeteria Gardoš

Pošto su medvedići sa Gardoša među Beograđanima postali prava senzacija, pa su stotine ljudi dolazile da se fotografišu ispred kafeterije ukrašene ogromnim plišanim medama, vlasnik je u međuvremenu odlučio da ih ukloni, jer, kako je naveo, svaki apel ili molba za poštovanjem mera, zbog prevencije korona virusa, bili su protumačeni kao neprofesionalizam ili čak nemarnost da se svima ugodi. Sačekaće neko lepše vreme i neku novu bajku...

Ipak, medvedići neće skupljati prašinu, ko je uspeo da se slika s njima kao pozadinom - uspeo je, sada su plišane igračke dobile drugu, humanitarnu namenu.

Mede su završile na Fejsbuk grupi "Budi human - humanitarne licitacije" i sav prihod ići će deci čiji roditelji prikupljaju novac za lečenje od spinalne mišićne atrofije, Minji Matić, Aniki Manić i Oliveru Palu Gajodiju.

Jedna licitacija je još u toku, traje do 13 sati u subotu.

Jedan meda se, na zahtev kupca, vraća na licitaciju, da bi se prikupilo još novca. Tri mede su izlicitirane za po 30.000 dinara i jedan za 19.000.

- Za Minju se licitacija završava danas u 13, on je za sada, 30.000 dinara. Za Aniku idu dve sume po 30.000 i jedna od 19.000. A preostali meda, čija licitacija se ponavlja, za Olivera je - rekla nam je Snežana Vasić Stanković, koja je mede postavila na licitaciju.

Kako smo ranije pisali, od kada su medvedići postavljeni kao deo dekoracije na fasadu lokala, konobari nisu imali trenutak slobodnog vremena od navale gostiju, koji su hitali, ne toliko da uživaju u omiljenoj kafici ili čaši vina, koliko u selfijima u čijim će pozadinama biti plišane mede. Ipak, pošto svi apeli vlasnika i zaposlenih nisu poštovani, mede su skinute sa fasade.

Video: Ovo je najpopularnija kuća u Beogradu: Devojke se oblače za fotkanje, na sto se čeka u redu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😀

    14. novembar 2020 | 12:03

    Ih baš Beogradjanke? Sumnjam da su one 🤣

  • Đokara

    14. novembar 2020 | 13:08

    Živim u blizini, rođen sam tu, beograđana ili zemunaca nije ni bilo a svih drugih naglasaka jeste......

  • bgd

    14. novembar 2020 | 12:14

    Bravo za kafeteriju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA