≫ 

Ljuljaške, klackalice, klupe za odmor: U Rakovici uređen još jedan park, sadržaji za sve generacije

Park u Ulici Luke Vojvodića je drugi koji je izgrađen za žitelje Skojevskog naselja, prvi je otvoren u junu

  • 2

Skojevsko naselje u Rakovici dobilo je novi parkić, 60. u toj opštini u poslednjih nekoliko godina. U novom parku, u Ulici Luke Vojvodića, izgrađene su nove staze, klupe za odmor, dečje igralište sa klackalicama, ljuljaškama, penjalicama...

Postavljena je i penjalica "Iglo", ljuljaška "Milica" sa dva sedišta, njihalica, posađena su nova stabla i dekorativno rastinje.

- Vrednost radova je oko šest miliona dinara - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je danas obišao novi park.

Goran Vesic Goran Vesić - Foto: Beoinfo

On je naveo da je to 60. park koji je uređen u Rakovici u poslednjih nekoliko godina, među kojima 19 igrališta, šest teretana na otvorenom, 10 sportskih terena, dva parka za pse, a uređuje se i park u Ulici serdara Janka Vukotića.

- To pokazuje koliko nam je važno i koliko se trudimo da unapredimo kvalitet života žiteljima grada - rekao je Vesić.

Dodao je da su zgrade u Skojevskom naselju izgrađene pre više decenija, i da im nedostaje ovakva infrastruktura, poput parkova i igrališta, koja prati potrebe ljudi.

- Treba što više da uradimo na infrastrukturi, da ljudi imaju osećaj da neko brine o njima - rekao je Vesić.

On je najavio da će sledeće godine biti raspisan tender za izgradnju vrtića na Miljakovcu 3 i Sunčanom bregu, za koji su izdvojena sredstva.

- To će biti jedan od 11 novih vrtića koje gradimo. Nikad se u istoriji nije izgradilo 11 vrtića - rekao je Vesić.

On je dodao da će i do marta biti završeni radovi u Bulevaru patrijarha Pavla, da bi se nastavili ka Mostu na Adi, kako bi do marta 2022. godine građani Rakovice dobili bržu vezu sa mostom, odnosno Novim Beogradom.

- U ovaj park u Skojevskom naselju smo uložili šest miliona dinara. Neko će reći da je to malo, a svaki dinar uložen u parkove, za decu, uložen je u budućnost - rekao je Vesić.

Park u Ulici Luke Vojvodića je drugi koji je izgrađen za žitelje Skojevskog naselja. Prvi je otvoren u junu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexmil

    14. novembar 2020 | 14:49

    Umesto da nam pokazete u galeriji sta je to uradjeno, vi pokazujete na svakoj fotografiji Vesica u prvom planu!

  • Tanja

    14. novembar 2020 | 18:31

    Opstina Rakovica je najgora beogradska opstina. Mazu oci parkovima a od opstine su napravili palanku. Na Vidikovcu komunalna policija tolerise parkiranje na zelenim povrsinama, smece svuda, a divljih tezgi gde im padne napamet. Mozes da prijavljujes kome hoces nista od toga. A pijaca i divlji prodavci okolo posebna prica. Stanari su pokusali nesto da urade i digli ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA