• 5

Beograd dobija ulicu Milutina Čolića

, Telegraf

Ranije je objavljeno po kojim će sve novinarima beogradske ulice dobiti ime

  • 5
Milutin Čolić

Printskrin: RTS

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku da se Ulica Kneza Trpimira na Zvezdari ubuduće zove po Milutinu Čoliću, dugogodišnjem novinaru i publicisti i osnivaču FEST-a.

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova Andrea Radulović rekla je da Grad Beograd brine o ličnostima koje su nesebičnim zalaganjem doprinele razvoju prestonice.

Navela je da je politika Grada da sačuva sećanje na ljude koji su svojim darom, znanjem i ljubavlju dali Beogradu mnogo.

Predlozi odluka o dodeli nazivu ulica Aleksandra Tijanića, Bogdana Tirnanića, Miroslava Radojičića, Predraga Milojevića, Briselska ulica, Ulica Milana Vukosa, Dragana Sakana i Dinka Tucakovića, naći će se na sednici gradskog parlamenta u decembru.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    Trebalo bi i Zdravko da se oglasi. Da ne obaveštenim ljudima, objasni ko je Milutin Čolić, on ga je verovatno upoznao, za sve godine svoje brilijantne karijere. Milutin Čolić je bio novinar Politike, publicista, vrsni poznavalac filmske umetnosti, filmski kritičat britkog pera. Osnivać FEST-a. Neko čije ime stoji zapisano u istoriji ovog grada i SFRJ, čoveka koji je poznat van ovih granica. Zapitajmo se zbog čega su ljudi, tako malo obrazovani i imaju uska obrazovanja i interesovanja?

  • Ana 25

    Ima Zdravko dosta crta Milutinovi a kako i ne bi ličio na Oca ☺ I treba da dobije ulicu jer je stvorio Zvezdu Čolu !

  • Stana

    Jel to ćaća od Zdravka Čolića ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima