≫ 

Poznato u kakvom je stanju radnik RTS-a, koji je povređen u eksploziji u Aberdarevoj

Od siline eksplozije nekoliko službenih automobila RTS-a potpuno je demolirano, a popucali su prozori na zgradi

  • 0
Eksplodirao automobil, RTS, eksplozija automobila Foto: ATA Images

Stanje radnika teško povređenog juče ispred zgrade RTS-a je nepromenjeno. On je u stabilnom opštem stanju sa teškim povredama i nastavlja lečenje u intenzivnoj nezi Urgentnog centra, piše javni servis.

Oni su bili angažovani na popravci sistema za klimatizaciju.

Eksplozija u Aberdarevoj dogodila se u 9.45 sati i odnela je jedan život.

Preminuo je radnik firme "Ening energetika".

Od siline eksplozije nekoliko službenih automobila RTS-a potpuno je demolirano, a popucali su prozori na zgradi.

Slika dan posle detonacije, koja se čula i na Novom Beogradu, pokazuje koliko je bila razorna.

Policija ispituje kako je došlo do nesreće na parkingu zgrade RTS u kojoj je poginuo radnik Nedeljko T. (65) i teško povređen njegov kolega Zoran P. (66), a neke od novih informacija vode ka tome da je u kolima kojima su radnici došli eksplodirala jedna od boca iz koje je curio gas.

Tragedija se dogodila u petak ujutru oko 9.45, kada su radnici firme "Ening energetika" došli na parking RTS kako bi izvršili popravke na sistemu za klimatizaciju. Kada su izašli iz automobila, odjeknula je strahovita eksplozija, koja je Nedeljka T. ubila na mestu, a njegovog kolegu teško povredila. U nesreći je lakše povređen i Nenad P. (50), vozač RTS, koji je sedeo u kolima na parkingu.

- Od samog početka nije najjasnije šta se dogodilo, a policija je preuzela nadzorne snimke sa zgrade televizije. Navodno, radnici nisu ni počeli da rade kada je došlo do tragedije - priča  izvor "Blica" iz istrage.

- Prema jednoj verziji, oni su u kolima imali boce gasa i boce sa ugljen-dioksidom, koji se koristi kod varenja, ali su ostale u automobilu. Kada su se vratili do parkinga i pokušali da otključaju auto daljinskim upravljačem, nešto je zavarničilo i kola su odletela u vazduh. Druga verzija događaja koja se mogla čuti na mestu tragedije bila je i da su radnici počeli da vare, pa je zato došlo do eksplozije.

Prema njegovim rečima, ovakvu tragediju mogao je da izazove neispravan ventil na boci za gas ili napuklo crevo.

- Međutim, zbunjujuće je što su boce ostale cele, a na snimcima se vidi i da su površinski gorele - dodao je izvor i naveo da je varijanta sa detonacijom iz kola zasad najverovatnija opcija.

Kako saznaje "Blic", policija je i juče ujutru pregledala mesto nesreće.

- Odvezen je jedan od oštećenih automobila. Uviđaju su prisustvovali i vatrogasci spasioci - rekao je sagovornik.

Nedeljko T. trebalo je uskoro da ide u penziju. Prijatelji kažu da je bio iskusan radnik i da ne mogu da veruju da se takva tragedija dogodila, piše "Kurir".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA