≫ 

Najmlađi pacijent u bolnici u Batajnici ima samo 23 godine, Lađević: Ovo je najteži momenat

- Sada zbrinjavamo pacijente koji su se zarazili pre 10 dana - rekao je Nebojša Lađević, zamenik direktora bolnice u Batajnici i direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije

  • 0
KOVID BOLNICA BATAJNICA ZORAN ZESTIC

Trenutno najmlađi pacijenti u novoj kovid bolnicu u Batajnici je 1997. godište, odnosno ima samo 23 godine, izjavio je jutros prof. dr Nebojša Lađević, zamenik direktora ove bolnice, i direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije.

Kako je naveo za RTS, za vikend u toj zdravstvenoj ustanovi na poluintenzivnoj nezi zbrinuta 324 pacijenta, a na intenzivnoj nezi ih je 39.

- Ako pogledate da smo bolnicu otvorili u petak popodne, mi već danas imamo 324 primljena pacijenta na odeljenju poluintenzivne nege koji je predviđen za srednje teške i teške bolesnike, a u intenzivnoj nezi imamo 39 pacijenata, od toga 12 pacijenata je na mehaničkoj ventilaciji, intubirani, a ostali su na visokim protocima kiseonika. Ima pacijenata svih starosnih dobi, a da je najmlađi 1997. godište. To je dodatno upozorenje da svako može imati tešku kliničku sliku - poručuje Lađević.

On je rekao da je pik trećeg talasa i najteži momenat, i izrazio nadu da će nove mere, koje su stupile na snagu prošle nedelje dati efekat.

- Videćemo da li mere koje se sada primenjuju, one bi trebale da daju efekat u narednim danima, jer je potrebno 14 dana da se i to ispolji. Mi sada primamo bolesnike koji su se zarazili pre desetak dana, ali ono što je zabrinjavajuće jeste taj trend da smo za jedan vikend napunili sa toliko pacijenata bolnicu kao ceo jedan kliničko-bolnički centar u Beogradu -  rekao je Lađević.

Navodi da imaju dovoljno zaposlenih da brinu o pacijentima, ali i napominje da resusrci nisu neiscrpni.

Imamao dovoljno ljudi da pokrijemo lečenje obolelih. Imamo ih na taj način što smo ih preraspodelili. Naravno, naši resurski nisu neiscrpni. Objavljen je i konkurs za nove zaposlene, ali njih treba uvesti u posao - kazao je on.

Apelovao je na građane da poštuju mere, jer kako kaže, "nemamo neiscrpan krug lekara, posebno medicinskih sestara". 

Video: Najmlađi pacijent u Bežanijskoj kosi ima samo 21 gidinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA