≫ 

Nevenka je pre mesec dana došla iz Smederevske Palanke sa 2 torbe: Sad živi u prolazu na Autokomandi

Ima samo karton i ćebe, a hranu i vodu joj donose prolaznici

  • 3
Nevenka, podzemni prolaz, Autokomanda Printskrin: RTS

U podzemnom prolazu na Autokomandi gde duva i leti, već mesec dana živi Nevenka (67), rođena Beograđanka, koja je živela na Dušanovcu, a zatim je sudbina oterala u Smederevsku Palanku. Iz nje je došla pre mesec dana i od tada je Autokomanda njena adresa.

Duga je i teška njena životna priča.

Sve što joj je ostalo, stalo je u dve kese. Na betonu u podzemnom prolazu na Autokomandi karton i ćebe. To je mesto gde Nevenka boravi već skoro mesec dana. O životu i sudbini koja ju je zadesila ne želi da govori pred kamerom, piše RTS.

Rođena je u Beogradu, živela je na Dušanovcu dok kuća nije prodata, da nema porodicu. Ceo život je čistila stanove, a u hraniteljskoj porodici provela je pola godine.

Nije joj hladno, uprkos ledenoj košavi. Kaže, strah je veći problem, naročito noću.

Mnogi su prošli, Dragana Trifković je zastala. I vraćala se mnogo puta.

- Ona me je začuđeno pogledala, ušla sam u razgovor sa njom, rekla je da je oko meseca dana već tu, rekla je da je bila u hraniteljskoj porodici koja ne želi više da brine o njoj. Iz Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci uputili su je za Beograd -  priča Dragana Trifković.

Kada je Nevenka, pre mesec dana iz Smederevske Palanke došla u Beograd, imala je dve torbe. Ukrali su ih, pa sada nema ni lična dokumenta. Spavala je na Autobuskoj stanici, Zelenom vencu i došla ovde.

Dok iz kese vadi alkohol kojim dezinfikuje ruke, priča da joj hranu i vodu donose prolaznici, a i policija je dolazila desetak puta.

- Odmah sam rekla da treba da se javi Prihvatilištu ili Centru za socijalni rad, rekla je da je bila na oba mesta i da Prihvatilište ne prima beskućnike zbog korone, a u Centru nisu imali da joj daju neko drugo rešenje -  dodaje Dragana Trifković.

Gradskom Centru za socijalni rad obratio se i RTS. Potvrdili su  da znaju za Nevenkin slučaj, da je odbila da se testira na koronu i da zbog toga još nije zbrinuta u ustanovi socijalne zaštite.

- Danas me je zvala direktorka Centra za socijalni rad Vračar i rekla da zna za slučaj i zamolila me da prenesem Nevenki da se javi Centru i da će oni naći za nju rešenje, u roku od dva-tri dana -  navodi Dragana Trifković.

Ako je Nevenka zdrava, prihvatilište u Kumodraškoj biće njena sledeća privremena adresa. Trajna bi mogao da bude Dom za stara lica.

Video: Gledajte i verujte: Vama se gade, a on osim četiri pacova nema nikoga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    10. decembar 2020 | 08:28

    Ovi iz centra za socijalni rad samo ispijaju kafe, na probleme gradjana okreću glavu..

  • Bss

    10. decembar 2020 | 08:20

    Cuj centar ne prima ljude zbog korone😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA