≫ 

Deca za decu: Učenici iz "Ruđer Boškovića" korisnicima Svratišta donirali pomoć u vrednosti 500.000

Korisnici usluge Svratište su deca uzrasta od 5 do 15 godina koja su, zbog načina života, izložena višestrukim rizicima

  • 0
Svratište Foto: Mateja Beljan

Štićenici Svratišta "Novi Beograd" dobili su danas zimsku garderobu, tehniku, sredstva za higijenu, hranu i igračke u vrednosti od 500.000 dinara od učenika iz Obrazovnog sistema "Ruđer Bošković".

Donacija je obezbeđena u okviru tradicionalne školske humanitarne akcije "Humanost na delu u dečijem odelu", saopštio je obrazovni sistem "Ruđer Bošković".

Kako navode, to je još jedna u nizu edukativno-humanitarnih akcija koju škola organizuje u okviru redovnih aktivnosti.

Saradnja kroz slične akcije ostvarena je sa Domom za decu sa posebnim potrebama Čukarica, Domom u Sremčici, Domom za decu bez roditeljskog staranja "Dragoljub Filipović - Jusa", Domom u Zvečanskoj, domovima i klubovima penzionera, Domom u Čurugu i mnogim drugim.

Na ovaj način kod učenika se razvija svest o pokretanju lične inicijative da kroz humanitarne akcije pomognu najugroženijim slojevima društva, navodi se u saopštenju.

Svratište za decu je licencirana usluga, prepoznata Zakonom o socijalnoj zaštiti, koja za cilj ima unapređenje kvaliteta života dece koja žive ili rade na ulici.

Korisnici usluge Svratište su deca uzrasta od 5 do 15 godina koja su, zbog načina života, izložena višestrukim rizicima.

Korisnicima su na raspolaganju redovni obroci, čista odeća i obuća prilagođena vremenskim uslovima, podrška tokom obrazovanja i prilikom uključivanja u obrazovni sistem, a Svratište deci predstavlja sigurno okruženje koje odgovara na njihove potrebe i neguje psihosocijalni razvoj deteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA