≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vozač Hitne pomoći koji je spasio bebu iz kontejnera: "Čuo sam plač, kesa je spolja bila krvava"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Novorođena devojčica zbrinuta je u bolnici u Beogradu

  • 1
Dušan Marjanović, beba, kontejner, Obrenovaac

Printskrin: Youtube/Lokalne novine

U sredu u poslepodnevnim časovima je u GAK u Višegradskoj hitna pomoć dovezla devojku (23) koja je lekarima rekla da je njena majka bacila bebu u kontejner. Zahvaljujući brzoj reakciji policije, ali i pojedinca, vozača saniteta Hitne pomoći Dušana Marjanovića, novorođena devojčica je zbrinuta.

- Ekipa nije znala da je beba u kontejneru. Ja sam devojku zbog ginekoloških problema odvezao u Višegradsku. Kada sam se vratio, ispostavilo se da imamo hitan teren u Rojkovcu gde je, navodno, pronađena beba. Kad smo stigli i policija je došla na lice mesta. Tražili su u kontejneru, ali ništa nisu pronašli. U tom momentu su otišli do stana, kako bi saznali gde je beba bačena - rekao je Dušan za Lokalne novine.

Kako objašnjava, on je ostao kod saniteta i policijskog vozila, ali mu nešto nije dalo mira i prosto ga je teralo da počne ponovo da traži po kontejneru.

- Našao sam crnu kesu u kojoj su bile njene stvari, koje su bile krvave. U tom momentu sam svo smeće počeo da vadim da bih pronašao bebu. Međutim, u prvom kontejneru nisam pronašao ništa sem tih stvari. U jednom momentu sam čuo kao da nešto cvili, nije ni ličilo na plač bebe - dodao je.

Dušan je, nakon što je čuo zvuk, počeo da gleda u drugom kontejneru, u kom je našao četiri velike kese. Prva reakcija bila mu je da obori kontejner, međutim, to je morao da uradi lagano jer, kako kaže, nije znao šta se sve nalazi unutra i da li ima stakla ili nečeg drugog što bi moglo da povredi bebu.

- Oborio sam kontejner na sebe i izvadio kese. Pri tome sam jače čuo bebin plač. Kada sam video da je kesa spolja krvava, shvatio sam da je beba sigurno unutra. Nisam znao da li je kesa vezana ili ne. Kontejner sam bukvalno držao na kolenima i sagao sam se kako bih rukom probušio kesu da beba dođe do kiseonika - objasnio je  Dušan.

Kada je shvatio da je našao napušteno dete, prva reakcija bila mu je da pozove dispečera i ekipu u stanu obavesti da je njegova potraga bila uspešna.

- Svi su brzo istrčali iz zgrade. Jedna devojka koja je policajac mi je dosta pomogla. Uzela je kesu sa bebom, pocepala je i izvadili smo bebu. Tom prilikom su lekari odreagovali velikom brzinom. Stavili smo bebu u sanitet, ona je zbrinuta od strane lekara i medicinske sestre. Dovezli smo je u hitnu službu u Obrenovac gde je sve urađeno po pravilima službe. Beba je prevezena u bolnicu Beograd, gde je zbrinuta. Koliko saznajem, ona je dobro. Ja sam najsrećniji čovek na svetu - zaključio je Dušan.

"Baka nije bacila dete"

Nataša P, sestra Milje P. koja se porodila u stanu u Obrenovcu, nakon čega je nekoliko sati kasnije njena beba pronađena u kontejneru u naselju Rojkovac u kom živi porodica, tvrdi da njena sestra ne govori istinu i da njihova majka Branka P. nije bacila unuče u smeće.

- Moja sestra se razišla sa bivšim partnerom sa kojim ima dete od 20 meseci, sina Andreja. Vratila se kod roditelja u Obrenovac, i niko od nas nije znao da je ponovo trudna - kaže za  Novosti Nataša P.

Po njenoj priči, sestra Milja se u poslednje vreme prilično ugojila i nosila široku odeću, ali niko od ukućana  nije sumnjao da je trudna. Nataša P. tvrdi da je nemoguće da je njihova majka Branka P. bacila dete u kontejner i da će to pokazati i istraga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunja

    24. decembar 2020 | 10:53

    Maleni andjele,sudbina je htela da prezivis i da te ovaj cika nadje.Svaku srecu ti zelim u zivotu.A majka sto te rodila( ako se tako moze nazvati) nadam se da ce ispastati celog zivota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA