Dirljiva fotografija s VMC Karaburma u novogodišnjoj noći: "Izostali su zagrljaji, ali ne i podrška"

Medicinsko osoblje VMC "Karaburma" provelo je novogodišnju noć sa svojim pacijentima pružajući im negu i pažnju na putu ka ozdravljenju i zajedničkoj pobedi

  • 3
VMC Karaburma, doček Nove godine, zdravstveni radnici Foto: Facebook/Министарство одбране и Војска Србије

Doček 2021. godine veliki broj medicinskih radnika - lekara, sestara i tehničara nije mogao da provede u toplini svog doma sa najmilijima. Ogroman broj njih bio je u novogodišnjoj noći na poslu, u bolnicama gde su brinuli o svojim pacijentima.

Ipak, i oni koji su doček proveli radno, pronašli su način da Novu godinu dočekaju sa osmehom i optimizmom. Tako su medicinari Vojno-medicinskog centra (VMC) Karaburma, pored skafandera i maski, sinoć nosili i novogodišnje rajfove sa rogovima irvasa.

Neki od njih na skafanderima imali su i ispisano vreme "23:59", čime su možda želeli da poruče da uskoro, za minut, stiže godina koja će biti bolja i lakša od prethodne.

- U prošloj godini izostalo je mnogo zagrljaja, poljubaca, rukovanja, ali ne i podrške onih koji su u bolnicama bdili svakoga dana. Medicinsko osoblje VMC "Karaburma" provelo je novogodišnju noć sa svojim pacijentima pružajući im negu i pažnju na putu ka ozdravljenju i zajedničkoj pobedi - navodi se ispod fotografije medicinskih radnika na Fejsbuk profilu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Video: Ovako Beograđani provode prvi dan nove godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antap

    1. januar 2021 | 17:45

    Bravo i veliko hvala za medicinsko osoblje! Vi ste lavovi i ponos za svakog normalnog građanina naše Srbije! 👏👏👏

  • Dd

    1. januar 2021 | 19:24

    Jao...svaka cast.....dirljivo i lepo......ja sam radila u kovidu 15 dana ....bilo je grozno.....tako da svaka cast ovom ljudima koji rade od samog pocetka epidemije🙌🙌🙌

  • .

    1. januar 2021 | 19:03

    Zasto samo potencirati zdravstvene radnike....?!Ugrozeni su pomocni radnici,i svi ostali ciji poslovi zahtevaju biti u ustanovama sa bolesnim pacijentima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA