≫ 

Beograd obnavlja kuće u Glini: "Organizovaćemo sastanak sa kompanijama i zamoliti ih da se uključe"

Sastanak najavljen za oko Božića

  • 17
Zemljotres u Hrvatskoj, Petrinja Foto: Tanjug/HINA

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će oko Božića u Beogradu biti organizovan sastanak sa građevinskim kompanijama i da će ih pozvati da pomognu u obnavljanju kuća porušenih u zemljotresu u Majskoj Poljani kod Gline.

Vesić je rekao da će tom sastanku prisustvovati i predstavnici Privredne komore Srbije i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije s kojim je, kaže, razgovarao o situaciji u mestima u Hrvatskoj pogođenim razornim zemljotresom.

- Mi ćemo preuzeti obavezu da sa tim građevinskim kompanijama krenemo u obnovu kuća, prvo u selu Majska Poljana koje je najviše stradalo od zemljotresa. Oko Božića ćemo organizovati sastanak sa kompanijama i zamoliti ih da svaka obnovi po jednu-dve kuće - rekao je Vesić za TV Pink.

On je kazao da je Grad Beograd uplatio 100.000 evra na račun mitroplije zagrebačko-ljubljanske za nabavku mobilnih jedinica za stanovnike sela oko Petrinje koji su ostali bez krova nad glavom i koji, kako je rekao, spavaju u kolima, prenosi Tanjug.

- Jedna mobilna jedinica košta oko 3.300 evra, molim sve kompanije koje mogu da se uključe i pruže pomoć - rekao je Vesić.

- Mitropolija Zagrebačko-ljubljanska Srpske pravoslavne crkve otvorila je račun za pomoć građanima. Molim vas da svi pomognemo shodno našim mogućnostima. Naša pomoć sada im je potrebna više nego ikada - apelovao je Vesić.

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj

Eparhija zagrebačko-ljubljanska

Eparhijski upravni odbor

Ilica 7

10000 Zagreb

Hrvatska

SBERBANK

Varšavska 9

10000 Zagreb

Hrvatska

SWIFT/BIC: VBCRHR22

IBAN: HR09 2503 0071 5100 0060 079795

Драги пријатељи, земљотрес који је прошле недеље погодио Петрињу, Глину, Сисак и остале општине и градове...Posted by Горан Весић on Sunday, January 3, 2021

Video: Panićima puštena struja: Ovu Novu godinu neće dočekati u mraku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    3. januar 2021 | 12:20

    Nama u samom centru grada stoji ono ruglo od zgrade srušeno '99, i koliko vidim ne planirate uskoro da je makar delimično rekonstruišete, dok ste prvi kada su hrvati u pitanju. Sram vas bre bilo. Gde vam je obraz? Kada su se poslednji put hrvati nudili nama da pomognu? Slave oluju kao praznik, ponose se Jasenovcem, redovno iscrtavaju ustaške simbole gde god stignu, uzvikuju ubij srbina i za dom spremni. Mnogo ste jadni i očigledno veoma brzo zaboravljate stvari. I manite me molim vas komentara, zaboravi više na rat bla bla i te gluposti to su naše komšije. Ne, neću da zaboravim nikad!!!

  • Vodolijax

    3. januar 2021 | 11:57

    Pa šta će Hrvatska da radi ako će Srbija da izgradi celo selo........a da, oni će pričati ....."Ko ih.........neka samo gradi ta šaka jada"

  • Veki

    3. januar 2021 | 15:04

    A u Beogradu se deca lece sms glasovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA